Girona acollirà la gala dels Premis Enderrock - XX Premis de la Música Catalana el 8 de març

Els Catarres, La Pegatina, Roger Mas i Núria Graham actuaran a la gala el pròxim 8 de març a l'Auditori de Girona.
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, han presentat aquest matí la gala de lliurament de la vintena edició dels Premis Enderrock - Premis de la Música Catalana. L’Auditori de Girona serà, per segon any consecutiu, l’escenari de l’acte d’entrega dels guardons, que es farà el 8 de març a partir de les 21 h.

“És important remarcar i reivindicar el fet que els Premis de la Música Catalana s’entreguin a Girona i no a Barcelona perquè demostra la voluntat que tenim des del territori per treballar de forma intensa i amb els objectius clars per a la música del país”, ha subratllat l’alcaldessa Marta Madrenas, alhora que ha remarcat també “l’aposta ferma d’aquest ajuntament per la cultura i la música, que fa que Girona sigui la capital musical de Catalunya” i ha remarcat que la gala dels Premis Enderrock “marca l’inici de la primavera musical a la ciutat”.

Durant la presentació d’aquest matí, s’han donat a conèixer alguns detalls de la gala, que comptarà amb la direcció artística de Josep Maria Mestres i Ignasi Camprodon i amb el tàndem humorístic Xuriguera i Faixedas com a presentadors. Diversos grups, com Els Catarres, La Pegatina, Roger Mas i Núria Graham, Judit Nedderman o Roba Estesa, hi presentaran temes dels seus nous treballs i la gala comptarà també amb l’actuació de Mishima, que enguany celebra el desè aniversari de la sortida al mercat de l’àlbum Set tota la vida. A més, tal com ha comentat Lluís Gendrau, la gala serà el punt de partida dels actes per commemorar el 25è aniversari de la revista ‘Enderrock’.

Pel que fa a la implicació de l’esdeveniment amb la ciutat, enguany hi participaran 50 comerços d’arreu del municipi que faran difusió dels 50 millors discos de l’any, ja sigui posant-los com a fil musical als establiments o obsequiant els clients amb alguns CD. En aquest sentit, el regidor Carles Ribas ha explicat que “hi participaran comerços dels barris de tota la ciutat amb un doble objectiu: donar a conèixer els Premis Enderrock i fer que tots els sectors siguin partícips de la cultura de Girona”.

En relació amb les votacions populars dels premis, avui s’ha obert la segona ronda de votacions, que es tancarà l’11 de febrer. D’aquí en sortiran tres finalistes per categoria, que es podran votar del 13 al 25 de febrer. Els guanyadors es donaran a conèixer a la gala del 8 de març. A dia d’avui, amb la primera ronda de votació tancada, Txarango ha estat el grup més votat pel públic i pels lectors de la revista Enderrock, amb 7 nominacions; seguit per les 5 nominacions per a Els Amics de les Arts, Blaumut i Zoo; per les 4 d’Hora de Joglar i Smoking Souls, i per les 3 de Cesk Freixas, Guillem Roma, Oriol Barri i Roba Estesa.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar