Reutilitzen 508.000 peces de roba durant la primera meitat de 2018 a les comarques gironines

La Fundació Humana ha recollit 245 tones de tèxtil usat a la demarcació.
Girona .- La Fundació Humana ha donat una nova vida a 508.000 peces de roba utilitzada durant el primer semestre de 2018 a les comarques gironines. Aquesta entitat s'encarrega de recollir calçat, peces de roba o tèxtil de la llar que les persones ja no utilitzen i posteriorment són reintroduïdes al mercat, si estan en bones condicions. Durant la primera meitat d'aquest any la fundació ha recollit 245.789 kg de roba i ha remarcat que el fet de poder aprofitar tota aquesta quantitat de roba ha permès un estalvi de 778 tones de CO2 a l'atmosfera. Aquest xifra prové del càlcul que hauria suposat la fabricació d'aquestes 508.000 peces de roba. Actualment la fundació recull roba en 70 municipis de la demarcació gironina i la comarca de la Selva és la que més peces ha aportat, amb 82,6 tones. En la segona posició hi ha el Baix Empordà amb 65,9 tones. La segueix l'Alt Empordà, amb 45,7 i el Gironès, amb 41,4.

Constitueixen SOS Costa Brava, una plataforma per lluitar contra 21 procediments urbanístics del litoral gironí

L'associació està formada per divuit entitats locals i denuncien que l'administració permet la proliferació de projectes de "capital dubtós" i que estaven enterrats.
Pals .- Divuit entitats ecologistes han constituït aquest dissabte la plataforma SOS Costa Brava. Una associació que té per objectiu lluitar contra, almenys, 21 procediments urbanístics del litoral gironí. El portaveu de l'associació, Sergi Nuss, assegura que "hi ha molts més projectes" que "estaven enterrats" i que l'administració permet que tornin a aflorar. "Nosaltres en diem urbanisme zombie", assenyala Nuss. Des de SOS Costa Brava asseguren que molts d'aquestes construccions tenen el suport de "capital dubtós" que sovint ve de l'estranger. "Són uns diners que necessiten col·locar i veuen en el litoral gironí una oportunitat", ha lamentat el portaveu. La presentació s'ha celebrat a la Sala d'Actes de la Casa de Cultura de Pals, i hi han assistit prop d'una setantena de persones.

Girona multa 498 ciclistes que anaven per la vorera o feien infraccions i denuncia 144 propietaris de gossos en mig any

L'alcaldessa subratlla que seran ferms a l'hora de fer complir les normes perquè "el civisme" depèn "de tots i cadascun dels ciutadans".
Girona .- La Policia Municipal de Girona ha denunciat 498 ciclistes que cometien infraccions durant el primer semestre del 2018. La majoria de sancions (de fet, vuit de cada deu) han estat per pedalar damunt la vorera, cosa que comporta una multa de 60 euros. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, subratlla que seran ferms contra aquesta infracció, perquè les voreres són per als vianants. "I aquestes prioritats, tenim intenció de fer-les complir", afirma. L'alcaldessa, però, també avança que el consistori impulsarà nous itineraris ciclables per fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat. Per garantir el civisme, l'Ajuntament també controla que els propietaris de gossos respectin les normes. Aquest 2018, la policia i els agents ambientals ja n'han denunciat 144 (entre d'altres, per no tenir les mascotes censades o no recollir-ne els excrements).

Bars, restaurants i afectats per la 'flashmob' del pànic a Platja d'Aro engeguen la via civil contra el touroperador

Els advocats reclamen 145.000 euros per a una dona que va patir fractures durant l'estampida.
Castell-Platja d'Aro .- Els advocats que porten bars, restaurants i dos dels afectats per la 'flashmob' del pànic a Platja d'Aro (Baix Empordà) han engegat la via civil per cobrar indemnitzacions. D'entrada, han enviat una reclamació al responsable de la 'flashmob', l'operador turístic alemany Ruf Reisen, instant-lo a fer-se càrrec dels danys i perjudicis. I aquesta tardor preveuen entrar oficialment la demanda als jutjats. L'advocat Joaquim Boadas recorda que el touroperador va dur a terme una activitat "il·legal", perquè no l'havia comunicada a l'Ajuntament, i assegura que ara estan preparant tota la documentació per saber l'import de les indemnitzacions. D'entrada, ja reclamen 145.000 euros per a una dona que va patir fractures durant l'estampida i estan avaluant el cas d'un menor que, d'ençà d'aquella nit, té "pànic" d'acostar-se a la població. A això s'hi hauran de sumar aquelles pèrdues que van patir bars i restaurants, i que una primera estimació situava en 150.000 euros.

Jay Jay Johanson, Sandrine Piau, Blaumut, Angela Hewit, Marwan i Jan Lisiecki, alguns dels artistes destacats de la nova temporada de tardor 2018

23 propostes amb artistes internacionals, actuacions úniques i exclusives, propostes emergents, joves talents, finals de gira de conegudes formacions. L’Espai Marfà complementa la programació posant l’accent en la creació, la formació i la divulgació.
El proper 14 de setembre l’Auditori de Girona donarà el tret de sortida a la temporada de tardor, una programació formada per un total de 23 propostes, 13 de música clàssica, 9 de moderna i un concert de Nadal en família pensat per viure’l amb els més menuts de la casa. La nova temporada té la voluntat de generar un impacte sobre el nostre territori mostrant un ampli espectre de gèneres musicals i de propostes molt diverses: la programació conjuga les propostes internacionals i els grans noms amb la creació i la formació local de qualitat, i l’Auditori tornarà a ser l’escenari dels grans noms i de les gires dels grups punters catalans així com també d’artistes emergents de gran talent. El complement d’aquesta programació serà el treball realitzat a l’Espai Marfà, un equipament que ja és una peça indispensable en aquest impuls i projecció del talent local.

Girona augmentarà les patrulles al carrer de la Policia Municipal

El nombre d'actes aixecades en el primer semestre de 2018 ha caigut un 12%.
Girona .- L'Ajuntament de Girona augmentarà en dues unitats les patrulles de carrer de la Policia Municipal entre les sis de la tarda i les quatre de la matinada. A més, reubicarà a set agents que actualment es troben a la oficina conjunta entre el cos policial local i els Mossos d'Esquadra fins a les dependències del carrer Bacià –a l'altre banda de Jaume I– per tal que aquestes últimes puguin estar obertes les 24 hores del dia. L'objectiu és "millorar el confort de la ciutadania, el civisme i la resolució de conflictes", tal com ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. La redistribució del cos policial arriba després que durant el primer semestre de 2018 el nombre d'actes que ha aixecat la Policia Municipal per incompliments d'ordenances ha disminuït un 12% respecte la primera meitat del 2017. D'aquesta manera, durant el primer semestre es van aixecar 747 actes, mentre que aquest 2018 el balanç ha estat de 654.

Girona senyalitza tres places 'exclusives per a persones' i hi prohibeix que s'hi passegin gossos

L'Ajuntament vol combatre l'incivisme i garantir que aquells a qui no els agradin els animals "tinguin espais on estar tranquils".

Els familiars de 85 nenes gironines signen el compromís d'evitar la mutilació genital durant el 2017

Salt i Banyoles són els municipis amb un major nombre de documents signats abans que la família viatgi als països d'origen.
Girona .- Les famílies de 85 nenes de les comarques gironines van signar l'any passat un document segons el qual es comprometen a evitar la mutilació genital femenina. Aquest compromís se signa a les consultes de pediatria abans que la família viatgi als seus països d’origen. Abans s'ha fet un treball preventiu i una revisió a les nenes. Els municipis amb més casos de documents signats són Salt (Gironès), amb 16 i Banyoles, amb 14. Amb aquest document es vol garantir la integritat física i psicològica de les nenes. La xifra del 2017 s'afegeix als 114 compromisos signats el 2016 i als 146 del 2015. No és habitual que el compromís es torni a signar per segon cop. Només es fa en aquells casos que es creu necessari per "reforçar" la voluntat de família. La mutilació genital femenina (MGF) està reconeguda internacionalment com a una violació dels drets humans de les dones i nenes així com una de les màximes manifestacions de violència masclista.

Setanta-tres productes de quaranta-sis empreses reben el segell Girona Excel·lent 2018-2019

El lliurament i tast del productes va tenir lloc al Castell de Sant Gregori el passat 17 de juliol.
En un acte celebrat al castell de Sant Gregori, la Diputació de Girona va entregar el passat dimarts els segells Girona Excel·lent 2018-2019, que inclouen setanta-tres productes de quaranta-sis empreses que varen estar escollits entre 292 mostres, per cinquanta especialistes en dotze tastos a cegues. Aquestes empreses lluiran durant dos anys el segell que distingeix la qualitat agroalimentària gironina. A l’acte hi va assistit Miquel Noguer, president en funcions de la Diputació de Girona, i Josep Antoni Frias, diputat de Promoció Econòmica de la corporació, a més dels premiats i els tastadors d’enguany, amb Joan Roca, el reconegut cuiner del Celler de Can Roca, al capdavant.