Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /var/www/vhost/9diari.cat/home/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17
Castelló d'Empúries ha recollit 55 propostes via web i s'han dipositat 45 butlletes dins les bústies presencials

L'Ajuntament, dins el procés de Pressupost Participatiu '18 engegat fa unes setmanes, ha recollit a data 10 de novembre, 55 propostes via online a través de la web www.tutriescastello.cat, i 45 butlletes que els ciutadans han dipositat a les diferents bústies repartides pel municipi (a cada butlleta hi poden haver fins a 3 propostes).

Fins diumenge 19 de novembre restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través del web www.tutriescastello.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a Castelló d'Empúries (OMAC, Biblioteca i Oficina de Turisme) i a Empuriabrava (Casal Cívic-Centre Emprèn i OMAC).

En aquesta fase es recolliran totes les propostes provinents dels veïns i veïnes i entitats de la població. Tots els projectes seran valorats tècnicament i seran candidats a ser escollits en el Fòrum Ciutadà de Priorització.

Per tal que els projectes proposats siguin admesos han d'estar referits a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l'Ajuntament, ser viables tècnicament, respectar el marc jurídic i legal i ser considerats una inversió.

Una inversió és un bé inventariable que és permanent en el temps. Les potencials temàtiques d'una inversió poden ser molt diverses i van des de la construcció d'un equipament o la millora de l'espai públic fins a l'adquisició de mobiliari i la creació d'un web o aplicació (per exemple: urbanització d'espais, vials, senyalització viària, mobiliari urbà, enllumenat públic, arbres i jardineres, remodelació de parcs, zones verdes, reforma o adequació d'espais municipals, aplicacions informàtiques, etc.). Així mateix, totes les inversions han de ser iniciatives concretes, valorables econòmicament i, en la mesura del possible, permetre múltiples reproduccions a diferents ubicacions del territori.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d'un fòrum ciutadà

A partir del 19 de novembre, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran considerades finalistes.

Més endavant, la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de febrer del 2018. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l'Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades.

Més informació de tot el procés a la web: www. tutriescastello.cat

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar