La policia local de Llançà reenpren i reforça enguany l'educació vial a l'escola

Les classes per a la Mobilitat Segura s'imparteixen en sessions on es dona a conèixer el perill i a percebre´l, i com poder-lo evitar.

Aquestes sessions són dinàmiques i participatives (jocs, pluja d'idees, converses guiades, dilema moral, etc.), tot dins una estructura en el que el participant reflexiona, valora i decideix si vol i/o necessita modificar alguna conducta.

Es treballa de forma atractiva, divertida i àgil diversos aspectes de Mobilitat Segura per vianants, passatgers o conductors.

El formador (Agent de Policia) promou els valors de Prevenció, Autoprotecció i Autoconsciència.

- A la Llar d'infants "El Patinet" es treballa a P2 fent una sessió única en la que fan un primer contacte visual amb el formador (Agent) i el vehicle policial. Se'ls hi dóna un detall que consisteix en un petit policia (de paper plastificat) amb el nom de l'alumne.

- Al Col.legi Pompeu Fabra es treballa des de l'educació infantil (P3, P4 i P5), cicle inicial (1r i 2n), cicle mitjà (3r i 4rt), fins a cicle superior (5è i 6è) essent dos línies cadascun (A i B), emprant 1h per línia cada trimestre, sent un total de tres trimestres.

Es treballa amb classes teòriques en la que el nen/a fa una primera pressa de contacte visual amb els elements que es trobaran al carrer. També se'ls explica la simbologia dels senyals de trànsit i el seu significat, així com anar per la vorera, pas de vianants, com mirar abans de creuar, com anar asseguts en el vehicle, la importància del cinturó de seguretat, els semàfors, etc.

Aquest any 2018, amb el circuit de bicis del Servei Català de Trànsit els alumnes del cicle inicial, mitjà i superior han pogut viure l'experiència a la mateixa escola, i d'aquesta manera poder posar la teòrica en pràctica.

En l'últim trimestre es reparteixen fitxes o llibrets de treball per poder veure el que han après durant el curs i els alumnes de P5 se´ls regala una gorra policial de cartró amb l'escut de la Policia Local de Llançà pel motiu que ja començaran un nou cicle el curs vinent.

- A l'INS de Llançà es treballa una sessió a l'any d'una hora i mitja de durada per cada línia de curs a Aula Oberta, 2n i 4rt de la ESO.
- Aula Oberta es treballen les normes, la influenciabilitat, l'adaptació de l'entorn, i un repàs en general.
- 2n Consta de tres línies (A-B-C) i es treballen les normes, la influenciabilitat, l'adaptació de l'entorn, etc.
- 4rt Consta de tres línies (A-B-C) i es treballen les afectacions a la conducció, efectes drogues/alcohol en la conducció i repàs general.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar