Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /var/www/vhost/9diari.cat/home/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17
17 municipis de l'Alt Empordà presents al 2n saló de  Senderisme i VTT de Portvendres

Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, El Port de la Selva, Espolla, Garriguella, La Jonquera, Llançà, Pau, Palau-Savardera , Portbou , Rabós d'Empordà, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle tindran presència al segon Saló de Senderisme i BTT de Portvendres en un estand encapçalat pels Ajuntaments de Roses i Llançà.

El proper 14 i 15 d'octubre es celebrarà a Portvendres el segon Salon Rando & VTT en Pays Catalan. Cal destacar que la principal novetat d'aquest any és l'obertura del saló al mercat de la bicileta tot terreny. Per conseqüent, en aquest saló hi haurà tot tipus de professionals del senderisme/btt: oficines de turisme, clubs i associacions de senderisme/btt, fabricants d'equipacions de roba, eines i accessoris necessaris per gaudir del senderisme i la btt amb comoditat i seguretat, entre d'altres.

Al estand, a part de disposar d'informació sobre els 17 municipis i la comarca de l'Alt Empordà, es presentarà als visitants del Saló el projecte: INTERREG POCTEFA 2014-2020 "ITAM" (Itineraris turístics Alberes Mediterrani - Turisme sostenible en un context transfronterer).

L'objectiu del mateix és reforçar la cooperació entre els agents turístics del territori, públics i privats, d'un costat i l'altre de la frontera amb l'objectiu de posar en valor i crear producte de turisme sostenible a l'entorn dels itineraris transfronterers que afavoreixin el creixement econòmic i territorial i el seu posicionament i comercialització en els mercats internacionals.

El que es pretén és optimitzar les estructures consolidades al llarg dels anys vinculades a la promoció del senderisme, cicloturisme i activitats aquàtiques, que ja tenen notorietat en el mercat, i consolidar aquest territori com un destí de referència internacional, especialment als mercats europeus. Les principals línies del projecte son les següents:

- Potenciar el sender litoral GR92 com una infraestructura de referència de les grans vies de senderisme transeuropees i al mateix temps, promoure la descoberta dels territoris de l'interior a través de la promoció de les xarxes d'itineraris i senders que hi connecten aprofitant les infraestructures de mobilitat sostenible existents.
- Consolidar la cooperació públic-privada entre els actors turístics dels territoris per fomentar la capacitació transfronterera a aquesta estratègia de turisme sostenible.
- Contribuir a crear nous productes turístics treballant en xarxa amb operadors especialitzats i entitats de referència a nivell europeu i desenvolupant una estratègia de promoció i suport a la comercialització d'aquests productes als principals mercats europeus.

Cal destacar que aquest projecte ha estat presentat a la convocatòria dels ajuts europeus Interreg Poctefa. Els socis per part dels organismes francesos sónPays Pyrenées Mediterranée i Communauté des Communes Albères Côte Vermeille i per la part catalana hi ha la Diputació de Girona com a cap de fila amb els 17 municipis de l'Alt Empordà citats anteriorment.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar