Endesa participa en la Setmana de la natura amb una bicicletada familiar pels Aiguamolls de l'Empordà

La iniciativa, que celebra enguany la tercera edició, proposa 350 activitats a tot Catalunya amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de tenir cura del medi ambient.

Empuriabrava.– Endesa participa per primera vegada en les activitats promogudes dins de la Setmana de la Natura, que des del 26 de maig i fins el 5 de juny ofereix més de 350 iniciatives relacionades amb el medi ambient organitzades a tot el territori. En concret els participants han pogut recórrer en bicicleta un entorn natural tan privilegiat com el dels Aiguamolls de l'Empordà i observar distintes espècies d'ocells, entre elles, el gaig blau. El projecte que des de fa anys duu a terme la Companyia a aquesta zona pretén, mitjançant la col·locació de caixes nius a alguns suports de línies elèctriques, afavorir la reproducció d'aquesta esta espècie.

La Setmana de la Natura és una campanya coordinada des de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC). L'objectiu d'aquesta iniciativa, és fomentar una consciència sensible amb el medi ambient i amb la necessitat de protegir-ho i tenir-ne cura a través de la proposta d'una sèrie d'activitats que tenen com a eix central la natura. Aquesta edició supera les 350 activitats organitzades per unes 220 entitats de molt diversa índole, totes amb una clara implicació per la conservació del patrimoni natural.

Endesa fa anys que du a terme un projecte de reproducció del gaig blau en col·laboració amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (PNAE) i l'Associació d'Amics dels Aiguamolls de l'Empordà (APNAE) i, amb la seva participació a la Setmana de la Natura, ha volgut donar a conèixer aquesta iniciativa d'una manera diferent. La biòloga responsable del projecte ha fet de guia dels 25 participants, adults i infants, que han pogut fer una ruta en bicicleta, equipats amb prismàtics, per intentar observar gaig blaus, els seus nius, així com altres ocells. El passeig ha fet una parada al Cortalet, centre d'informació del PNAE, on han pogut gaudir d'una xerrada molt pràctica sobre el projecte de reproducció, han vist el kit d'anellament, els GPS que s'instal·len per fer seguiment dels adults i els més petits après jugant amb unes fitxes sobre aquesta espècie tant singular.

Amb accions com aquestes Endesa mostra, un cop més, el seu compromís per la protecció del medi ambient mitjançant la sensibilització i conscienciació envers la natura.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar