Manel presenta una exposició d'escultures a la Casa de Cultura de Llançà

Malgrat la seva feina com a Director de Centre Cultural Francès durant 20 anys a l'estranger: Colòmbia, Mèxic, Àfrica i dues vegades a Brasil, l'artista Manel Menendez sempre ha tingut el hobby la pràctica de l'art.

Des de la fotografia on va ser llorejat amb el Primer Premi del Gran Premio Minolta al 1980 fins a l'escriptura i les arts plàstiques.

Sota el títol Itineràncies, aquesta mostra recull el seu quefer plàstic al llarg de 40 anys, influenciat per l'historia de l'Art contemporani, pels llocs on ha viscut però també per l'observació de la naturalesa.

Les 50 escultures van des de formes influenciades pel dadaisme o per l'arcaisme passant per una subtil interpretació de temes recurrents en la plàstica d'avui com l'art de les màscares africanes, les Menines o icones de la vida quotidiana.

Ha passat per la talla directa de la pedra, o de la fusta, on podia tardar 3 mesos a realitzar una escultura fins al ferro o metacrilat tallat a làser en un moment, i per metalls més elaborats com la fusió del bronze per la tècnica de la cera perduda.

Si les primeres obres parteixen d'un bloc de pedra o d'un tronc, de caràcter voluptuós; treballa avui amb planxes de ferro retallades, vogides i incisionades. Per les unes procedia per descontrucció de la massa i ara per construcció de volums a partir de superfícies planes. El buit en lloc del ple amb la seva vigorosa síntesi.

Jaume Fàbrega en la seva presentació ens diu : « la presència del color: blau, lila, vermell, grog, negre, dóna, en molts casos, és un valor afegit a l´escultura... destaca la presència de transparències donades per incisions geomètriques al material, que les fa més aèries i expressives. En definitiva, una obra suggestiva que no ens pot deixar indiferents »

En tota la seva trajectòria Menéndez ha sabut adaptar-se al material emprat per sintetitzar amb rotunditat i efectivitat la seva expressió i les obres sorprenen tant per la varietat temàtica com per un savi equilibri on no falta ni humor ni poesia, totes elles inspirant una gran emoció.

L'exposició romandrà oberta del 9 de febrer al 4 de març.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar