El Freekend celebra la primera edició de la cursa inclusiva i solidària amb 250 participants

Sant Pere Pescador es volca amb la cursa inclusiva a favor del Grup Mifas. Petits, joves, adults i gent gran han gaudit d’una cursa apte per a tothom.

Aquest diumenge s’ha celebrat la primera cursa solidària i inclusiva del Freekend on grans, petits, famílies i grups d’amics han pogut participar tots junts de la “Marxa per la Inclusió”. Més de 250 persones s’han reunit al Parc del Riu de Sant Pere Pescador per donar suport al Freekend, al grup MIFAS i reclamar un món més inclusiu per a tothom.

Els corredors i participants han sortit alhora, primer en la variant d’1km i de sprés en la de 5km, dividides ambdues en diferents categories i modalitats per donar l’oportunitat a tothom a participar-hi. Ha estat una jornada esportiva molt emotiva enmarcada dins el Freekend, un nou concepte de mercat estiuenc de filosofia solidària que promou l’oci actiu i l’esport inclusiu de l’Empordà.

Cursa Freekend El president del Grup MIFAS, Albert Carbonell, ha comentat abans de l’entrega de trofeigs: “Vull donar-vos les gràcies a tots els que us heu inscrit. Dir-vos que els beneficis d’aquesta cursa solidària són per finançar l’escoleta que tenim a MIFAS perquè els petits i els no tan petits puguin iniciar-se en el món esportiu adaptat. Volem agrair al Freekend i a Sant Pere Pescador per organitzar i acollir aquesta marxa inclusiva i per fer un circuit on hem pogut participar tots. Quan ens van comentar de fer una marxa inclusiva on poguéssim participar tots junts –i no ens dos circuits diferents (un per gent amb mobilitat reduïda i un altre per gent sense mobilitat reduïda)-, alguns corrents, altres caminant i altres rodant acompanyats de la família i amics ens va sembla fantàstic. Creiem que aquesta iniciativa s’ha de repetir i estem convençuts que aquest és el primer any de molts altres que vindran”.

L’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, ha volgut participar en aquesta cursa solidària envoltat de santperencs i de gent de tota la comarca que ha vingut a donar suport a aquesta iniciativa. En finalitzar, l’Agustí comentava orgullós: “Ésun plaer haver pogut fer aquesta primera prova inclusiva en les varietats d’1 i 5 km. Vull aprofitar per agrair a la Sandra Vilar de Freekend per haver tingut aquesta bona idea i a l’Albert Carbonell, en representació de MIFAS, per haver-se ofert ràpidame nt a participar activament d’aquesta iniciativa. Nosaltres, com a Sant Pere, estem en un entorn natural i creiem que això afavoreix aquest tipus d’activitat. Esperem poderrepetir aquesta experiència en futures edicions i seguir millorant”.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar