El Port de la Selva acull el final  de  la prova més dura i extrema del món, la competició 'X-Pyr 2018'

La platja del Port de la Selva veurà ‘caure’ del cel als millors muntanyistes-parapentistes del món.

El cap de setmana del 29, 30 de juny i 1 de juliol està prevista l’arribada de la competició “X-Pyr” a la platja de El Port de la Selva, després de creuar els Pirineus de costa a costa volant en parapent i corrent. Es tracta de la competició més extrema i dura del món de la disciplina “Parapent-Muntanyisme”.

Els participants van sortir de la platja d’Hondarra bia, al País Basc, el 24 de juny i el primer en arribar a la meta ha estat el suís Chrigel Maurer, guanyador destacat, que arribà el 28 de juny al municipi altempordanés, esperant que entre dos i tres dies després, és a dir, el cap de setmana, arribi el gruix dels participants.

Les normes de la competició són tan senzilles com dures. Així, s’estableix que per cobrir el trajecte costa-a-costa només podran córrer o volar en parapent (sense motor), utilitzant els vents i les corrents tèrmiques ascendents com a propulsor.

És normal que volin a més de 3.000 metres d’alçada i, si tenen un bon dia, poden superar els 200 km de distància en un sol vol. Per seguretat, tots els participants descansen de nit i no està permès avançar entre les 22:30 i les 05:30 del matí.

Un sistema de geolocalització per satèl·lit permet al gran públic seguir els concursants en temps real.

Estan previstos vols de demostració des de Sant Pere de Rodes fins a la platja de la Ribera del Port de la Selva durant tot el cap de setmana. Seran dues jornades on aficionats i el gran públic es donaran cita a la sorra de la platja per veure’ls arribar i compartir l’emoció d’haver completat aquesta gran fita.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar