La pluja converteix en èpica la sisena edició de la Pujada a Sant Pere de Rodes

La voluntat fèrria de les 265 persones que van pujar caminant fins el monestir malgrat les inclemències meteorològiques fa d’aquesta edició una de les més emocionants.

A les 7 del matí arrencava la Pujada a Sant Pere de Rodes amb ruixats que escombraven el Cap de Creus. El temps marcaria la sisena edició de la Pujada. Els caminants ja estaven preparats als punts de sortida de Roses i Cadaqués, i, malgrat la seva fermesa, es decideix anul·lar la sortida de Cadaqués, ja que la dificultat del camí de la Cresta s’unia a les condicions climatològiques nefastes. Roses, però, decideix cobrir-se amb capelines i posar-se a caminar.

El matí avançava, i els ruixats continuaven. Les trucades entre l’organització i els diferents punts de sortida se succeïen i a tots els llocs la voluntat dels caminants era tossuda i clara: malgrat la pluja, estaven decidits a pujar. La rebuda dels caminants es va traslladar a l’interior de l’església de Santa Helena de Rodes. Convertida en refugi, l’església es va omplir amb la música calorosa i animada del grup Meandre. L’alegria de la gent era contagiosa i es rebia amb aplaudiments als caminants que entraven per la porta, xops i embolicats de capelines i impermeables.

I quan tots els participants varen ser dins l’església, quan ja no hi cabia ni una agulla, va sortir el sol. Era el migdia i tocava traslladar la festa fins al monestir. A Sant Pere de Rodes, amb un sol radiant els caminants s’eixugaven la roba i alleujaven la set amb la Rufa cervesera artesana. Els Vailets de l’Empordà, vinguts de Castelló d’Empúries, van aixecar castells a la plaça, amb les torres del vell monestir com a escenari. La jornada viuria el seu punt culminant amb l’obertura dels antics horts de Sant Pere de Rodes, escenari de la botifarrada popular. En un ambient bucòlic, s’allargava la sobretaula amb la garnatxa d’Empordàlia i la música de Meandre.

Més de 900 persones van visitar aquell dia el monestir, i una quarantena van decidir allargar la jornada i pujar fins al castell de Sant Salvador de Verdera, punt i final de les activitats programades en motiu de la Pujada.

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’associació Via Pirena, el Parc Natural de Cap de Creus i els ajuntaments del Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga i Llançà, juntament amb Foresterra, SALASalut, l’Associació Excursionista Cabirols, el Centre Excursionista Capgirell, l’Unió Excursionista Llançanenca, Càdec: Cadaqués Excursions ambientals, Institut d’Estudis Empordanesos, Cooperativa Empordàlia, Tecnofinques, Restaurant del monestir de Sant Pere de Rodes i més de 40 voluntaris organitzen i col·laboren en la realització de la Pujada a Sant Pere de Rodes.

Però aquest any, més que mai, ha sigut la voluntat i tossuderia dels caminants la que ha fet possible la pujada. A tots ells l’organització els hi vol donar les gràcies.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar