Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /var/www/vhost/9diari.cat/home/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17

L'afecció està relacionada amb la mala alimentació i un estil de vida sedentari.
Un de cada tres adults i un de cada deu nens pateixen de fetge gras no alcohòlic, una malaltia causada per l'acumulació excessiva de greix en el fetge que pot desembocar en cirrosi i càncer hepàtic. Són dades que ha fet públiques Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari en el marc de la jornada 'Malaltia per Fetge Gras No Alcohòlic', organitzada amb motiu del dia internacional d'aquesta patologia. Es tracta d'una dolència relacionada amb l'estil de vida, l'excés de pes, la hipertensió, el colesterol elevat i la diabetis tipus 2. Salvador Augustin, hepatòleg de Vall d'Hebron, ha alertat que la malaltia és una "epidèmia silenciosa" i ha advertit que com que és "asimptomàtica" hi ha molta gent que la té i no ho sap.

La dolència provoca una "inflamació en les cèl·lules del fetge", segons ha explicat Augustin, que pot arribar a causar fibrosi, cirrosi i càncer. "És tot un repte per al sistema sanitari, ja que afecta moltes persones i la majoria no en són conscients", ha afegit.

Augustin també ha remarcat la necessitat de diferenciar la malaltia per fetge gras no alcohòlic, que no és causada pel consum d'alcohol, de la malaltia per fetge gras causada per l'alcohol, molt menys freqüent que la primera.

Actualment no hi ha un tractament farmacològic que permeti revertir aquesta malaltia, per la qual cosa cal combatre-la millorant l'estil de vida, és a dir, seguint una alimentació adequada, fent exercici i combatent els factors de risc, segons ha afegit l'hepatòleg.

En el 20% dels casos de malaltia per fetge gras no alcohòlic hi ha presència de fibrosi i s'estima que entre el 3% i el 5% dels pacients tenen cirrosi. En pacients amb diabetis tipus 2, fins al 10-15% tenen cirrosi o precirrosi. Aquesta afecció és la primera causa de càncer hepàtic en països com el Regne Unit, i a Catalunya, unes 150.000 persones tenen fibrosi o cirrosi a causa del fetge gras no alcohòlic "i no en són conscients", ha remarcat Augustin.

Tenint en compte que es tracta d'una malaltia molt estesa i que s'espera que en els propers anys augmenti pels "mals hàbits" de la població molts experts es plantegen la possibilitat de fer un cribratge a partir dels 45 anys.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar