La neuroimatge en fibromiàlgia i fatiga crònica, entre els avenços que es tracten aquest dimecres en una jornada a Vall d'Hebron.
L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona celebra aquest dimecres la I Jornada sobre avenços en síndromes de sensibilització central, una cita que se suma a la que fa 15 anys que se celebra al voltant d'un d'aquests síndromes, la fatiga crònica, i que serveix per posar en comú el coneixement en aquestes dues malalties. Un dels avenços que més expectatives genera entre els professionals és l'aplicació de la neuroimatge en les síndromes de sensibilització central (SSC), una eina que, de moment, està reservada a la investigació, però que obrirà la porta a una millor compressió i visualització d'unes malalties que a Catalunya, pateixen al voltant de les 250.000 persones.

Míriam Almirall, coordinadora de la Unitat d'Especialitzacio en Síndrome de Sensibilització Central de Vall dHebron, ha explicat que de moment aquestes tècniques de ressonància magnètica funcionals no tindran aplicació directa als pacients, però ha ressaltat la importància de poder ''visualitzar el dolor'' que estan patint els malalts, tenint en compte que són patologies sense uns ''marcadors clars''. D'aquesta manera creu que es podrà donar més ''visibilitat'' a una malaltia ''moltes vegades oblidada''.

En aquest sentit, Almirall reconeix l'esforç que s'ha fet per donar a conèixer aquestes malalties i la campanya liderada per les associacions de pacients i pel Departament de Salut per donar a conèixer aquestes malalties, visibilitzar-les i donar informació, és a dir, fer més docència a professionals i població en general.

La jornada de Vall d'Hebron també tractarà projectes d'investigació en fibromiàlgia i nutrició, la transició del dolor agut al crònic, en les síndromes en general, i en fatiga crònica, es parlarà de la disfunció vegetativa i la fatiga en les supervivents del càncer de mama.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar