Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /var/www/vhost/9diari.cat/home/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17

Es tracta de reunions que permeten un treball coordinat entre professionals dels serveis públics
La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies disposa actualment de 73 taules locals per prevenir la mutilació genital femenina després de la incorporació de 13 taules noves durant el 2017, que sumades a les ja existents han tractat 132 casos. A banda, s'han realitzat 11 intervencions de sensibilització dirigides directament a les persones de les comunitats amb prevalença de la Mutilació Genital Femenina. Les taules locals de prevenció de la mutilació genital femenina són reunions que permeten un treball coordinat entre professionals dels serveis públics que estan en contacte directe amb la població que podria ser practicant de l'ablació.

L'objectiu és facilitar la prevenció i la detecció precoç de situacions de risc i establir un protocol d'actuacions a escala local, que inclou el seguiment de casos concrets i les mesures que s'han d'emprendre des de la primera sospita.

El Departament de Salut ha realitzat formació en prevenció de la MGF a 400 professionals d’arreu de Catalunya. Es tracta principalment de professionals de l’àmbit de la salut, però també s’ha fet formació a professionals de l’àmbit de la immigració, l’antropologia o els Mossos d’Esquadra.

L’any 2015 es va crear el circuit per a la reconstrucció del clítoris a les dones residents a Catalunya que han patit la mutilació genital femenina. Una unitat mixta de professionals de ginecologia i cirurgia plàstica és la encarregada de dur a terme aquestes intervencions, les despeses de la qual assumeix el sistema sanitari públic català.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar