El president de la Generalitat assisteix a un dinar homenatge a l'exconseller empresonat Jordi Turull a Josa de Cadí per celebrar els vint anys del Camí dels Bons Homes.
Josa .- El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit a Josa de Cadí (Alt Urgell) que no és acceptable "cap sentència que no sigui arxivar una causa injusta", en referència a l'empresonament dels exconsellers del Govern. Ha afegit que com a president de la Generalitat no pot "tolerar" que hi hagi polítics a les presons i a més ha apuntat que no es tracta de "no obrir" més processos, sinó de tancar-los. Torra ho ha dit a l'arribada de la caminada que ha fet aquest matí des de Gósol, al Berguedà, fins a Josa de Cadí, on ha assistit al dinar d'homenatge que el poble fa a l'exconseller, Jordi Turull, el mateix dia que se celebra el vintè aniversari del Camí dels Bons Homes. Turull estiuejava en aquest poble del Pirineu amb la seva família, que també ha assistit al dinar.

El president Torra ha fet 5,9 quilòmetres per un tram del Camí dels Bons Homes per reivindicar aquesta ruta i denunciar que Jordi Turull i la resta de polítics presos i exiliats són víctimes de la injustícia. Aquesta ruta transpirinenca uneix el Santuari de Queralt, a Berga, amb el Castell de Montsegur, a l'Airèja (França). Torra ha recorregut el tram que separa Gósol de Josa de Cadí acompanyat de polítics de la zona i veïns del territori.

Des de Josa del Cadí, Torra, ha avisat a ''tots els poders espanyols, des de Felip VI fins a l'últim jutge, que no acceptarem les sentències'' contra els dirigents polítics catalans ''perquè aquesta és una causa injusta i una farsa''.

''Avui assumeixo el compromís de Josa, que és que hem de dir prou a aquesta farsa judicial'', ha sentenciat Torra després de participar al dinar popular que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha organitzat a Josa de Cadí coincidint amb el Festival Càtar del Pirineu Català i per commemorar el 20è aniversari de la posada en marxa del Camí dels Bons Homes.

El president de la Generalitat ha demanat al poble de Catalunya que "comenci simbòlicament una marxa per la defensa dels drets civils que ha d'acabar amb aquestes sentències''. ''No podem tolerar que polítics honorables, demòcrates decents, bons homes i bones dones siguin a la presó'', ha afirmat.

En l'acte, i davant d'un centenar de persones, l'esposa de Jordi Turull, Blanca Bragulat, ha llegit una carta de l'exconseller escrita des del Centre Penitenciari de Lledoners, en què afirma que seguirà ''ferm en les conviccions sense rancúnies''. En la missiva, Turull adverteix que malgrat que ''això no va de justícia, sinó d'escarment a costa del que sigui'', ''seguirem a les verdes i a les madures defensant el mateix, al costat dels bons homes, els que volem pacíficament engrandir la justícia, la democràcia i la llibertat, mai al costat dels que autoritàriament ho volen empetitir''.

El president Torra i el president de l'EMD de Josa de Cadí, Alfons Escribano, han entregat a Bragulat un bastó de caminar en homenatge a Turull.

Quim Torra també ha visitat aquest diumenge el Mercat d'artesans de Josa de Cadí i ha assistit a la recreació històrica 'Josa 1226', conduïda per l'historiador Carles Gascón.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar