Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /var/www/vhost/9diari.cat/home/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17
Calvet s'estrena al Departament de Territori i prioritza rescatar la Llei contra el canvi climàtic

"Avui és el primer dia sense el 155 i hem de revertir els seus efectes", ha assenyalat el flamant conseller.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha estat aquest dilluns uns dels primers a arribar a la seu del Departament per estrenar-se en el càrrec. "Avui és el primer dia sense el 155 i hem de revertir els seus efectes", ha sentenciat Calvet, que també ha fixat com una de les seves prioritats rescatar la Llei contra el canvi climàtic, impugnada pel govern espanyol. "Tenim moltes temes sobre la taula, en infraestructures, urbanisme i habitatge. Però una de les primeres coses que volem fer és defensar la Llei contra el canvi climàtic, de les primeres del sud d'Europa i de la qual n'estem molt orgullosos", ha comentat el flamant conseller de Territori. "Però l'estat espanyol la va impugnar en un moment que no ens podíem defensar, sota el 155, i ara volem repescar la llei", ha puntualitzat Calvet, que ha acudit al Departament acompanyat pel seu equip format per Ferran Falcó, Ricard Font, Agustí Serra i Marta Subirà.

"Comencem a treballar en la gestió quotidiana de les competències del Departament, que és el de l'habitatge, el del transport públic i el del medi ambient", ha enumerat el titular de Territori i Sostenibilitat i successor de Josep Rull, empresonat des de finals de març a Estremera. "Hem de tirar endavant una agenda modernitzadora del país amb valors republicans. Tot això és el que hem de fer des d'avui mateix però demà anirem a Estremera a fer el traspàs de carteres formal", ha insistit Calvet, que ja aquest cap de setmana es va traslladar a la presó madrilenya per reunir-se amb Rull en una visita particular. Sobre les futures relacions amb els ministres del govern espanyol, el conseller de Territori s'ha mostrat conciliador i espera "començar de nou". "Estem molt pendents dels nomenaments a Foment i Agricultura i Medi Ambient. Veurem qui designen i el tarannà d'aquestes persones", ha reflexionat en veu alta Calvet.

"Esperem que la nova relació sigui –metafòricament parlant- com obrir un llibre per una pàgina en blanc i començar escriure", ha avançat el titular del Departament de Territori i Sostenibilitat. "I serà responsabilitat seva i també nostra veure si abordem els temes de Catalunya amb ganes de fer-ho bé o si continuem arrossegant inèrcies del passat que volem superar", ha conclòs Calvet.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar