Turull: 'Confiem en Torra. Volem ser part de la solució, no un problema'

El diputat de Junts per Catalunya veuria justificat que el PDeCAT votés a favor de la moció de censura a Rajoy.
El diputat de Junts per Catalunya, Jordi Turull, demana aquest dilluns en una entrevista a 'l'Ara' des de la presó d'Estremera que es faci "confiança" en el president de la Generalitat, Quim Torra, i assegura que els consellers nomenats i actualment empresonats "volem ser part de la solució, no un problema". "Ara bé, que sigui el president de la Generalitat qui decideixi qui són els seus consellers, per dignitat institucional, i no Rajoy ni Llarena, perquè al final ens han pres la mida", afegeix en ser preguntat sobre un eventual nomenament d'un altre conseller per desbloquejar la situació. D'altra banda, Turull es mostra partidari d'utilitzar els vots del PDeCAT per votar a favor de la moció de censura al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja que estaria "plenament justificat" malgrat que sobre el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, assenyala "que ha sigut la gran decepció, amb el seu llenguatge que imita Ciutadans".

El diputat de Junts per Catalunya defensa que tant ell com Josep Rull no demanen fer de consellers des de la presó "sinó fer de consellers en llibertat". "Hi tenim tot el dret. Prohibir-nos sortir a prendre possessió és la manera que han triat d'apartar-nos de la política. No publicant el decret de nomenament, la Moncloa prevarica", s'exclama.

En l'entrevista, Turull explica que "mai" es va plantejar optar per marxar a l'estranger després de la seva primera estada a la presó. "I no vull marxar perquè tinc la convicció que algun dia demostraré que soc innocent dels delictes que m'imputen", exposa, entre d'altres motius, el diputat de Junts per Catalunya. D'altra banda, Turull creu que amb el jutge Llarena "ens estem jugant el llegat de drets i llibertats que deixarem a les pròximes generacions". "Se'ns està aplicant un 'A por ellos' amb toga", avisa.

De cara a aquesta legislatura, el diputat considera que no seria convenient fixar terminis. "Hauria de ser la legislatura del diàleg amb l'Estat, donar sortida al que han dit les urnes, que entenguessin d'una vegada que l'opció per la independència és sòlida i no se s'anirà", comenta Turull, que també assenyala que la "prioritat" és que "treguin de sobre les grapes a les institucions amb el 155".

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar