Torrent ajorna el ple d'investidura per assegurar que Puigdemont se sotmeti a un debat 'amb totes les garanties'

El president de Parlament no proposarà cap altre candidat a la investidura perquè el líder de JxCat té "tota la legitimitat i tot el dret" de ser-ho
El president del Parlament, Roger Torrent, ha ajornat el ple d'investidura però no l'ha desconvocat per assegurar que el candidat, Carles Puigdemont, se sotmeti a un debat "amb totes les garanties". Així ho ha explicat en una compareixença al despatx d'audiències de la cambra aquest dimarts al matí, on també ha deixat clar que no proposarà cap altre candidat a la investidura perquè Puigdemont té "tota la legitimitat i tot el dret" de ser-ho. Torrent també ha subratllat que ni la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ni el Tribunal Constitucional no decidiran qui ha de ser el president de la Generalitat.

En la compareixença, el president parlamentari ha argumentat que, atenent la petició d'empara de Puigdemont per garantir el seu dret a una investidura amb garanties, i per donar temps a les al·legacions de JxCat al TC, el ple queda ajornat tot i que es manté convocat. "Se celebrarà un cop assegurem un debat efectiu i amb garanties", ha apuntat Torrent, que també ha instat els serveis jurídics del Parlament perquè la cambra es personi i formuli al·legacions a la resolució del TC.

Torrent ha instat el Constitucional a resoldre amb la màxima brevetat possible les al·legacions per desfer el "nyap" jurídic que ha perpetrat per "no contradir" el govern espanyol. A més, el president del Parlament ha insistit que té la responsabilitat, el deure i el compromís de protegir la cambra d'atacs "antidemocràtics". "No em mouré ni un mil·límetre en la defensa dels drets polítics dels diputats", ha asseverat Torrent, en la compareixença d'aquest matí, on també ha constatat que anirà "fins al final" per defensar els drets de Puigdemont: "La democràcia no se suspèn", ha afegit.

El president de la cambra ha insistit que s'investirà el candidat que rebi el suport majoritari de l'hemicicle, i no el que decideixi "un Tribunal o un ministre en un despatx a 600 quilòmetres de distància". "El poble de Catalunya mereix un respecte", ha conclòs Torrent.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar