El govern espanyol aprova el recurs al TC contra la candidatura de Puigdemont perquè té 'arguments legals suficients'

La vicepresidenta justifica que tenen "el compromís legal i polític" d'evitar una investidura "que torni a vulnerar els principis democràtics"
El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el recurs al Tribunal Constitucional per impugnar la candidatura de Carles Puigdemont. El govern espanyol fa el pas tot i el revés del Consell d'Estat, que considera que no hi ha fonaments per impugnar ara aquesta decisió. Tot i això, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, afirma que hi ha "arguments legals suficients" per desobeir el dictamen de l'òrgan consultiu i confia que el TC l'admetrà a tràmit i, automàticament, suspendrà cautelarment la candidatura de Puigdemont. La número 2 de Rajoy afirma que tenen el "compromís legal i polític" d'aturar una investidura "que torni a vulnerar els principis democràtics". Sáenz de Santamaría remarca que Puigdemont està "en crida i cerca i fugit de la justícia" i que, per tant, no pot ser president. Preguntada per si ho pot ser Oriol Junqueras –empresonat a Estremera- ha dit que ho hauria de decidir el jutge.

La vicepresidenta diu al president del Parlament, Roger Torrent, que no es pot celebrar un ple si Puigdemont és el candidat i la seva opció està impugnada i l'insta a proposar un altre candidat abans de dimarts a la tarda.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar