Els contractes tindran una durada d'un any i un salari mensual garantit de 1.000 euros.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i el Servei d’Ocupació de Catalunya, ha impulsat una línia de subvencions d'1,5 milions d'euros per a la contractació, per part d'entitats socials, de persones que es troben en procés d'arrelament. Es tracta de ciutadans en situació d'atur i amb moltes dificultats d'accés la mercat laboral i a qui es facilitarà experiència laboral i formació professional. Aquesta línia està finançada pel FSE en el marc del Programa Operatiu de Catalunya 2014-2020. Les contractacions es podran fer a partir del gener, tindran una durada de 12 mesos i es garantirà un salari mensual de 1.000 euros. Per començar, aquest 2019 es podran contractar fins a 86 persones i el conseller, Chakir el Homrani, ha animat a les entitats a “fer una bona feina per localitzar a les persones que es puguin beneficiar d’aquesta nova línia de subvencions”.

El Homrani ha explicat que “aquest és el primer cop que el Departament impulsa una línia de subvencions d’aquestes característiques i ho fa amb l’objectiu de millorar la vida de les persones que viuen a Catalunya i volen treballar i contribuir a la societat d’acollida, però la seva situació administrativa no els ho permet”. A més, s’ha mostrat convençut que “aquesta és una molt bona oportunitat per enfortir les capacitats de les entitats i plasmar la diversitat de la societat en el sí de les organitzacions”.

Els requisits per acollir-se a la nova línia ACOL són estar empadronat des de fa 3 anys a l’Estat espanyol, els dos darrers a Catalunya, i tenir els requisits per poder obtenir una autorització de residència per arrelament social. Per valorar les sol·licituds s’han elaborat uns criteris de vulnerabilitat –que inclou circumstàncies de necessitat familiar, socials, econòmiques i habitacionals, entre altres–, que permetran que es beneficiïn de l’ajut les persones que més ho necessiten. També es valorarà positivament que s’hagi obtingut el Certificat del Servei de Primera Acollida.

La previsió és que la convocatòria de subvencions ACOL es faci pública aquest proper mes de setembre, d’aquesta manera els contractes de treball es podrien començar a realitzar a partir del mes de gener de 2019 fins a finals del mes de febrer.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar