Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /var/www/vhost/9diari.cat/home/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17
Som Energia preveu arribar als 80.000 clients i facturar 50 MEUR aquest 2018

L'assemblea general anual de la cooperativa d'energia verda ha comptat amb la participació de més de 300 socis a Girona.
Girona .- La cooperativa d'energia verda Som Energia ha celebrat aquest dissabte la seva assemblea general anual –al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona- amb uns objectius clars per al 2018: arribar als 80.000 clients i facturar un total de 50 milions d'euros. De fet, les xifres d'aquest 2017 de Som Energia han complert les previsions més optimistes i s'han tancat amb una facturació final de 31 MEUR i portant energia verda a 62.100 llars i empreses d'arreu de l'estat espanyol. A l'assembla general de l'entitat, que ha comptat amb la participació de més de 300 socis, s'han renovat diversos càrrecs del Consell Rector i s'ha fet un repàs de l'exercici econòmic i social del 2107. Juntament amb el pressupost de 2018, també s'ha presentat el pla de treball de Som Energia i s'ha aprovat una modificació dels Estatuts per tal d'adaptar-los a la nova normativa vigent i ajustar-los al funcionament actual de la cooperativa.

Per primer cop, en aquesta sessió s'ha posat en funcionament la plataforma Participa, una eina de gestió democràtica i de participació virtual a través de la qual els socis i sòcies han pogut votar i fer aportacions i propostes prèvies a la celebració de l'Assemblea. Amb el seu vot -que ha estat eminentment electrònic- l'Assemblea de Som Energia ha aprovat la integració de la cooperativa a la Unió de cooperatives de consumidors i usuaris d'energies renovables 'Unión Renovables' i ha adoptat de forma explícita els principis de l'economia social i solidària. També ha donat el vistiplau al calendari democràtic anual, que servirà per establir els processos per a una participació clara i democràtica. D’altra banda, s'han establert els límits del nombre de persones que poden contractar el seu subministrament elèctric amb la cooperativa a través de persones sòcies, i s'ha aprovat dur a terme un estudi tècnic sobre la compra de l'energia que generen les instal·lacions unifamiliars de les persones sòcies.

Som Energia (www.somenergia.coop) és una cooperativa de consum i producció d'energia verda sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el propòsit de canviar l'actual model energètic cap a un de 100% renovable i democràtic. Actualment, compta amb prop de 48.000 persones sòcies i més de 76.000 contractes de subministrament elèctric a tota la península, Balears i Canàries. Durant l'últim any, més de 3.000 famílies i organitzacions, amb una inversió de 3 milions d'euros, han posat en marxa iniciatives d'autoconsum col·lectiu a través de la Generació kWh, que els permet obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost i inferior a qualsevol altre tipus de producció amb combustibles fòssils i nuclears.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar