Roser Vitalla, regidora de Platges i Passeig Marítim a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries

Roser Vitalla és regidora de Platges i Passeig Marítim a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Quines millores s’han fet a les platges?

Aquest any hem comprat nous mòduls per a la Creu Roja; un per la platja d'Empuriabrava i l'altre per a la Rubina. Tenim instal·lada una pèrgola ,com a àrea de descans per persones amb discapacitat, al final de la passera principal,davant l'edifici Girasol. La nostra intenció era d'ampliar amb una cadira de vigilància més a la Rubina, però per problemes de personal de la Creu Roja, al final no ha estat possible,veurem l'any que ve. A part de tot això la Creu Roja disposa de dues cadires amfíbies i crosses per les persones que ho necessitin. Com a millora també hem fet pous drenants a dues de les nou dutxes de la platja d'Empuriabrava, d'aquesta manera evitem que l'aigua quedi embassada al voltant .Passada la temporada i veient els resultats ,continuarem amb les altres dutxes. 

La platja de la Rubina, de la zona de gossos cada vegada està més massificada. Us plantegeu augmentar-la? Com es percep la convivència entre aquests usuaris i els de kitesurf?
Tenim 400m destinats a zona de gossos a la platja de la Rubina,creiem que de moment és suficient. Tenim diferents espais dins la Rubina que la gent ha de respectar. Cada zona està delimitada per cartells i l'usuari sap en tot moment què pot fer. 

Amb les obres del Passeig Marítim s’ha notat l’augment de visitants que passegen per la zona? Quines millores reals presenta? 
El canvi que s'ha produït al passeig s'ha notat amb l'afluència de visitants. S'ha convertit en una zona on la gent va a passejar,en bici, patins,fer esport, gaudir dels jocs infantils,als bars,als restaurants... tenim els suficients serveis perquè la gent s'acosti al passeig simplement per passar una estona. Hem ampliat l'oferta de lavabos públics,instal·lant un lavabo automàtic que només costa 0,20€ per tal de fer un servei les 24h. Els jocs infantils també s'han ampliat intentant que puguin gaudir-ne els nens de diferents edats. La zona de concerts també s'ha adequat per poder fer diferents tipus d'activitats durant l'estiu. 

A la Plaça de les Palmeres, s'hi va muntar una carpa per donar cabuda a activitats i celebracions dels 50 anys Empuriabrava que encara hi és. 
L'aniversari ens va fer veure la necessitat d'un lloc de concerts,reunions,festes...a la marina. Després de fer-hi infinitats d'actes l'any passat i veure la rebuda de la gent, vam creure oportú deixar-la un any més. Tot i que a l'estiu la major part dels actes es fan a la platja, també comptem amb la carpa per fer-hi part de la programació, com el festival Nàutic Jazz que repetirem a l'agost.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar