Núria Escarpanter, a punt per liderar la llista del PDeCAT a Llançà

Militant des de l’any 2004, primer de CiU i posteriorment del PDeCAT, Núria Escarpanter encapçala la que de moment és l’única proposta per a les eleccions municipals del maig del 2019 a Llançà. L’any vinent, Pere Vila haurà complert gairebé 15 anys al capdavant del consistori llançanenc i, sense intenció de seguir a l’equip de govern local, deixa pas a la Núria. El passat dimecres dia 2 de maig, en l’executiva local, l’alcaldable va ser avalada per unanimitat.

Empàtica, sincera i apassionada pel poble de Llançà, l’actual coordinadora de l’àrea de Cultura ens comparteix les seves sensacions com a candidata. 

- Com et sents, ara que ja és oficial?
El meu primer objectiu primordial, de cara a l’assemblea local del PDeCAT, era sortir reforçada de casa. És a dir, ser ben avalada tant per militants del partit com per simpatitzants i col·laboradors. I la veritat és que la cosa no podia anar millor: tots els assistents (unes 100 persones) van avalar-me, sent aquest 100% una dosi d’alegria immensa. Em sento, doncs, amb molta il·lusió, amb molta força, amb valentia, així com encoratjada per l’experiència acumulada tots aquests anys. 

- Parla’ns una mica d’aquesta experiència:
L’any 1995, a les oposicions, vaig guanyar la meva plaça per treballar com a funcionària a l’ajuntament de Llançà. Concretament, en dues àrees: la de cultura i la del punt d’informació juvenil. Vaig desenvolupar aquests càrrecs fins a l’any 2003, any en què en Pere Vila va venir-me a buscar per a formar part de la seva llista municipal. Vaig acceptar la proposta i, per tant, vaig haver de demanar l’excedència. Sense cap mena de dubte, aquelles va ser unes grans eleccions, amb una destacada majoria absoluta. Del 2003 al 2015 vaig tocar pràcticament totes les regidores del consistori. Tanmateix, en els comicis del 2015, tot i ser nosaltres la llista més votada, la situació es va torçar a favor de Guillem Cusí (ERC), amb el pacte originat entre ERC-PSC-APL, que governaria durant un any i mig, fins que en Pere, pactant amb el PSC, va tornar a aconseguir el càrrec. Amb tot, l’any 2015 vaig renunciar la meva acta de regidora per, d’aquesta manera, tornar a la feina que havia dut a terme entre el 1995 i el 2003 a l’ajuntament. I, així, fins al càrrec de coordinadora de cultura que tinc avui dia. 

- I ara, què t’ha portat a ser candidata a l’alcaldia?
Principalment una experiència professional poc gratificant, la qual es va convertir en un intens any i mig de reflexió personal. Aquest període de reflexió em serveix per meditar la idea de tornar, amb la intenció que no es cometin més injustícies. 

- Com de preparada et sents per ser la possible nova alcaldessa de Llançà?
Tinc el més important: criteri i vocació de servei cap a les persones del poble que més m’estimo. Personalment, he de dir que sóc positiva i sempre oberta a parlar amb tothom. A més, em considero agosarada i exigent: per això treballaré de valent per aconseguir la majoria absoluta. Penso que el projecte que el dia 9 de juny presentarem a la Casa de Cultura de Llança és molt interessant per fer del municipi un indret encara millor. Tothom hi està convidat, atès que és un acte obert al públic. 

- Com t’agradaria veure Llançà en els pròxims anys?
M’agradaria donar més prioritat a les persones. Què significa això? Doncs que malgrat els criteris diversos sempre existents, els llançanencs i llançanenques han de conviure socialment en pau. Per això, vull que el poble tingui un associacionisme molt més potent (ara el té, però es pot millorar!). A més, incidiria en la dinamització d’altres àmbits, com el de la cultura. 

- Pots avançar-nos alguns altres eixos que vols incloure al teu programa?
M’agradaria que la gent gran pugui passar els últims anys de la seva vida de manera còmoda i segura sense haver de sortir de Llançà. Per aquest motiu, vull que el poble disposi d’un geriàtric. Pel que fa a l’àmbit del jovent, tenim un municipi amb poc oci nocturn, així que m’agradaria incidir-hi. A la biblioteca, l’equip de govern actual està fent molt bona feina, per tant tinc clar que els projectes iniciats no s’han d’aturar, sinó que els fonaments introduïts s’han de fer créixer. Quant a la despesa, quan vaig ser regidora d’Hisenda controlava qualsevol moviment, per més mínim que fos; per tant, posaria èmfasi en el fet que l’ajuntament no s’endeutés sense sentit. I, d’entre les altres coses que ja presentarem, acabo comentant que, en línies generals, posaria totes les meves forces en embellir el poble, fer-lo més bonic del que ja és, fent més visible tot allò que Llançà ja disposa. 

- Tens pensades les persones que podrien acompanyar-te si guanyessis les eleccions?
Ara com ara, hi he pensat poc. Sóc una persona que m’agrada superar les etapes a poc a poc. No hi ha pressa, passat l’estiu començarem a treballar-hi. L’objectiu, com he dit abans, era engegar bé el projecte i ser ben avalada en l’assemblea local de partit. Només tinc clar que intentaré rodejar-me de perfils semblants a mi: gent senzilla, formada, humil i gent jove amb empenta que estimi el poble i, sobretot, que tingui ganes de treballar per fer créixer Llançà. 

- La campanya es donarà per iniciada durant el mes de juny?
L’acte oficial de presentació del dia 9 de juny ha de servir per conèixer, d’una banda, la Núria més personal i, d’altra banda, és clar, per fer una mica de dissertació política. Després, a l’estiu, agafarem forces i, a partir del setembre, començarem a programar reunions amb veïns, associacions i portarem a terme mítings sectorials, per tal d’arribar a tothom, des dels col·lectius més joves fins a les persones d’edat més avançada.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar