Marià Lorca, president de Càritas Alt Empordà interior

Redacció, JMO.- Per tal de donar a conèixer i difondre la tasca de Càritas Diocesana a la nostra ciutat en em posat en contacte amb Marià Lorca el seu president.

Com va arribar aquest càrrec?

M.L. L’estiu de 2015, Mn. Miquel Àngel Ferrés, rector de Figueres i consiliari de Càritas em va explicar que era Càritas i em va proposar per a presidir l’àrea de l’arxiprestat de Alt Empordà Interior, que inclou tota la comarca, llevat de les poblacions de marina que s’han agrupat en Alt Empordà Marina. Com que jo estava jubilat em va semblar una bona manera de col·laborar i ho vaig acceptar. 

Qué és Càritas?
M.L. Càritas és una entitat de l'Església catòlica que té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l'acció social i caritativa de la diòcesi, amb la finalitat d'ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones. Així, doncs, Càritas treballa en els sectors socials més desfavorits buscant generar processos que contribueixin al desenvolupament i promoció de la persona i també a la promoció de la justícia social. 

Com funciona?
M.L. Càritas està formada per persones que uneixen els seus esforços per treballar per un món millor i comptem especialment amb uns 140 voluntaris que, amb el seu compromís solidari i gratuït, són el veritable motor de l'entitat, encara que ò també disposem de 8 tècnics especialitzats, amb contracte que donen suport als diferents projectes i a l'activitat general de l'entitat. Pel que fa al nostre cas específic hem creat comissions informatives: una d’Acció Social, a càrrec d’Antoni Calvó; econòmica, amb Josep Berenguer, i de comunicació, a càrrec de Ramon Bartolomé. 

Quines activitats realitzen?
M.L. Amb aquestes comissions, els tècnics i els voluntaris realitzem un ampli ventall d’activitats, des dels serveis d’acollida i acompanyament fins a suport a l’escolaritat i assessorament jurídic, passant pel Centre de distribució d‘aliments i el rober, o el Servei d’orientació laboral i el programa Activa’t a la presó del Puig de les Basses, entre molts altres. En efecte Marià Lorca ens va descrivint les múltiples activitats que es fan des de Càritas 

Com es financien?
M.L. Els nostres ingressos provenen de diferents fonts, especialment a través de diferents convenis amb l’Ajuntament; les parròquies i entitats religioses i els donatius i aportacions dels nostres més de 250 socis i donants que representen el 60%.
Abans d’acabar la conversa, Marià Lorca ens explica els plans de futur, “que passen necessàriament pel manteniment i consolidació de l’estructura i serveis actuals, estudiant i adaptant-los a les noves necessitats, com ara ampliar el nombre de pisos d’Acollida Temporal per a la inclusió; el Servei d’Intermediació Laboral fent d’enllaç entre l’oferta i la demanda oferint assessorament i acompanyament a persones que cerquen feina i seguir treballant en solucionar el problema social dels sense llar”.
Si esteu interessats en conèixer més a fons aquesta entitat, o si voleu col·laborar com a soci o voluntari, o aportant roba al rober ho podeu fer a la seva seu de la Plaça Sant Vicenç de Paül,de Figueres; al telèfon 972 50 41 52 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar