Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /var/www/vhost/9diari.cat/home/html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17
Jordi Masquef: 'Qui vol comprar un cotxe pot veure, en un únic espai i en poques hores, tots els vehicles de segona mà i d’ocasió que hi ha a Figueres gràcies a FiraVO'

Jordi Masquef, regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Figueres: “Qui vol comprar un cotxe pot veure, en un únic espai i en poques hores, tots els vehicles de segona mà i d’ocasió que hi ha a Figueres gràcies a FiraVO”.

- Com es presenta l’onzena edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió?

- Amb unes perspectives de venda molt bones. La situació actual del mercat automobilístic ha fet que la fira hagi anat molt bé en els darrers anys, i anirà a més pel context econòmic global en el que ens trobem afegit al fet de que els governs ja no subvencionen la compra de cotxes nous a través dels plans PIVE. Això ha fet que la venda de cotxes de segona mà hagi augmentat i consolidat. Això ho nota i molt la fira, ja que precisament el que es venen són cotxes d’ocasió, Km 0 i de segona mà. 

- Què pot trobar el visitant que s’acosti a FiraVO?
- Una àmplia i variada gamma de cotxes, de totes les marques, preus i perfils. La fira, a més de ser d'entrada gratuïta, té diversos avantatges molt importants. Un d'ells és que una persona que es vulgui comprar un cotxe té l’oportunitat de veure, en només dues o tres hores i en un únic espai, tots els de segona mà i ocasió que hi ha a Figueres i voltants. La fira evita que s’hagi de desplaçar concessionari per concessionari i es pugui concentrar en un sol dia, tot aprofitant el temps i comparant models. Un segon avantatge que considero bàsic és que les compres es realitzen a concessionaris i punts de venda físics i no a través de les xarxes. Amb això t'assegures que en el cas que el vehicle tingui un problema, el concessionari et respondrà. Apart, els concessionaris ofereixen una garantia d'1 any, cosa que encara et dóna més tranquil·litat a l'hora d'adquirir el vehicle. A més, tots aquells que comprin un vehicle podran guanyar els vals que regala l'Ajuntament de Figueres per aparcar un any, de forma gratuïta a la ciutat. Cada concessionari expositor sortejarà un val entre tots els que formalitzin una compra. A nivell anecdòtic, FiraVO coincidirà diumenge amb la Fira Adoptalia. Totes dues tindran lloc al recinte firal, però en espais diferenciats i separats per l’aparcament. El públic és diferent, i això fa que siguin fires complementàries que no es fan la competència. 

- Quants expositors participaran aquest any?
- Són 14 expositors. Gairebé tots els concessionaris són de Figueres i Vilafant. Són els que aposten per les vendes d’ocasió de gamma mitjana i alta, que és la línia que volem seguir des del comitè organitzador. Podem dir que hi haurà una exposició permanent d’entre 400 i 450 vehicles, el que significa que són més cotxes que mai. 

- Quin volum de vendes espereu que generi la fira?
- És difícil de predir, ja que depèn de molts factors, entre ells el temps. L’any passat es van vendre 205 cotxes, a un preu mitjà de 12.000 euros, i la facturació aproximada va ser de 2,4 milions d’euros durant la fira. Però cal tenir en compte que hi ha vendes que es tanquen en els dies o setmanes posteriors a FiraVO, i no estan contemplades en aquests números, tot i que òbviament, les vendes immediatament posteriors al FiraVO també s'haurien d'imputar a la Fira. 

- Perquè aposta l’ajuntament per FiraVO?
- L'Ajuntament hi aposta perquè el sector de l'automoció és un sector important de la nostra economia, que dóna feina a bastanta gent i a més, el FiraVO és un aparador que permet canalitzar una demanda de la gent de la comarca que es vol canviar el cotxe, i que per la qualitat i solvència del certamen, doncs s'espera al FiraVO a adquirir el vehicle. Es tracta també d'exercir la capitalitat de la comarca en esdeveniments com pot ser el FiraVO, convertint-los en fires de referència. Per això, l’Ajuntament de Figueres ha fet un esforç econòmic més gran i ha augmentat en 2.000 euros el pressupost de la fira respecte de l’any passat, bàsicament en publicitat.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar