Els pilots de Ryanair a Bèlgica i Suècia anuncien una nova vaga pel 10 d'agost

Els treballadors de l'aerolínia a Irlanda ja tenen prevista una aturada pel 3 d'agost.

Brussel·les .- Els pilots de Ryanair a Bèlgica i Suècia han anunciat aquest dimecres que faran vaga el 10 d'agost. L'aturada se suma doncs a la que ja està prevista per aquest divendres, 3 d'agost, pels pilots de Ryanair a Irlanda, i arriba després de la que els treballadors de l'aerolínia ja van fer el 25 i 26 de juliol. L'Associació de Pilots Belgues i el sindicat CNE han assegurat en declaracions a la premsa del país que cal que s'obri una negociació clara amb la companyia i han denunciat la "campanya d'intimidació" del director general de Ryanair, Michael O'Leary, que ha amenaçat amb acomiadaments. Per la seva banda, els pilots suecs critiquen que han intentat durant mesos entrar en converses amb l'aerolínia "sense èxit".

A més de les aturades de Bèlgica i Suècia, els pilots de Ryanair en altres països europeus també se podrien sumar a la vaga. De fet, els pilots a Alemanya i Holanda també han votat a favor de fer vaga en diverses assembles, però encara no han anunciat la data de les seves aturades.

Entre les demandes dels pilots, hi ha la retirada dels acomiadaments a Irlanda i les relocalitzacions forçoses anunciades per l'aerolínia, l'impuls de contractes locals i no basats en legislació irlandesa, l'obertura d'un "diàleg social" i la fi de la "campanya d'intimidació" de l'empresa.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar