Grècia, Espanya i Finlàndia són els estats amb una major taxa d'atur entre els ciutadans d'origen estranger.
Brussel·les .- Els ciutadans immigrants pateixen una taxa d'atur un 6,4% més elevada que els nascuts en un dels 28 països membres, segons dades fetes públiques aquest dilluns per l'Eurostat. En concret, la taxa d'atur entre els immigrants de fora de la Unió Europea va ser el 2017 del 13,3%, mentre que la dels europeus va ser del 6,9%. Grècia i Espanya, els dos estats amb l'atur més elevat, són també els que registren una major taxa d'immigrants aturats: en concret, al país hel·lènic un 35,2% dels immigrants de fora de la UE estan aturats, a Espanya són un 25,3% i a Finlàndia un 21,9%. Els percentatges d'atur entre immigrants en aquests països també són elevats entre els treballadors que provenen d'altres estats europeus, arribant al 29,9% a Grècia i al 21,4% a Espanya.

L'any 2017, les dades d'atur més baixes pels immigrants nascuts en altres països europeus es van registrar a la República Txeca (3,6%), Alemanya (4,4%) i el Regne Unit (4,5%). Pel que fa als ciutadans de fora de la UE, les taxes d'atur més baixes són a la República Txeca (4,5%), Estònia (5,8%), Alemanya (6,1%) i Letònia (6,7%).

Els únics dos estats europeus on hi ha més atur entre els ciutadans nadius que entre els immigrants són Letònia i Xipre, on l'atur entre els locals és un 1,2% i un 3,8% més alt que entre els estrangers, respectivament.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar