La proposta de Trump de recuperar el G-8 amb Rússia divideix els països europeus

El president del Consell Europeu rebutja incloure Putin a la reunió del Quebec però Itàlia dona suport als EUA.
Brussel·les .- El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha rebutjat la proposta del president dels Estats Units Donald Trump per incorporar Rússia al G-7 que se celebra aquest divendres i dissabte al Quebec i reinstaurar, per tant, les reunions del G-8. Segons ha informat la televisió nord-americana CNN, Donald Trump ha defensat a l’arribada aquest matí a la cimera del G-7 que “Rússia hauria d’estar en aquesta reunió”. Així, el president dels EUA ha proposat permetre la reincorporació de Moscou que, després de l’annexió de Crimea el 2014, va ser expulsada del grup d’estats format actualment pels EUA, el Canadà, Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia i el Japó.

“Seria difícil definir els nostres objectius avui en dia amb altres socis com Rússia”, ha afirmat Tusk durant la roda de premsa prèvia a la reunió amb els EUA. “Deixem-ho en 7. És un número de la sort”, ha dit assegurant que, de totes maneres, Rússia està “menys interessada en aquest format” que els altres socis. Tanmateix, el nou primer ministre italià, Giuseppe Conte ha piulat a Twitter que “està d’acord” amb la proposta de Trump. “Rússia hauria de tornar al G-8. És en l'interès de tots”, ha defensat. Guerra comercial

Pel que fa a la nova imposició d’aranzels per part dels EUA a l’acer i l’alumini europeus, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha avançat que volen "tenir converses” amb Trump sobre aquests productes i “potser sobre d’altres”, però s’ha negat a revelar la seva “estratègia” de negociació abans de la reunió. En aquest sentit, el president francès Emmanuel Macron ha reconegut que aquesta cimera és “exigent” per les “creixents tensions” i ha alertat del risc d’un món dominat per “la llei del més fort”.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar