L'organització pretén "fomentar" els drets lingüístics, culturals i democràtics de les minories i "promoure'n l'assoliment en el marc de la Unió Europea".
Brussel·les .- Neix l'Associació Finlandesa d'Amics de Catalunya per "fomentar" els drets lingüístics, culturals i democràtics de les minories i "promoure'n l'assoliment en el marc de la Unió Europea". Així ho expliquen en un comunicat des de l'Associació, fundada el mes passat per promoure al país nòrdic el coneixement de la llengua, la cultura i la història de Catalunya a través de cursos, esdeveniments o activitats, com ara conferències, debats, presentacions de llibres o fins i tot tallers de cuina catalana. Les activitats s'organitzaran durant tot l'any i permetran en bona part que les persones que ho vulguin puguin participar en alguns esdeveniments a distància utilitzant eines digitals.

L'associació, presidida per l'advocat Mikko Alkio i dirigida per Janne Riitakorpi, matisa en el comunicat que "no opina sobre qüestions polítiques com ara la qüestió de la independència de Catalunya" i que és una associació "cultural" sense ànim de lucre que es finança "principalment" amb donacions i subvencions privades. L'associació també dona suport a l'establiment i consolidació de vincles comercials entre Finlàndia i Catalunya i s'ha creat un grup de treball dedicat a aquesta temàtica per decidir les properes passes d'actuació.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar