Detingut a Alacant un grup criminal que es feia passar per policies per robar droga a traficants

Els detinguts també estan acusats de robatoris amb força a establiments comercials.
Alacant .- Agents de la policia espanyola han detingut un grup criminal integrat per set persones a Alacant que estava especialitzat en perpetrar robatoris amb força en establiments comercials i al tràfic de drogues. Segons que ha informat la policia a través d'una nota de premsa, pel que fa als delictes relacionats amb el robatori de substàncies estupefaents s'haurien fet passar per policies per robar la droga a traficants de la zona per posteriorment vendre-la. Les mateixes fonts han informat que la investigació es va iniciar a finals de l'any passat arran de diverses denúncies per robatoris en diversos establiments comercials de la ciutat d'Alacant. Les set persones detingudes tenen entre 18 i 35 anys, cinc d'elles són nacionalitat espanyola, una altra romanesa i una altra marroquina.

Els detinguts, acusats de pertinença a grup criminal, robatoris amb força en establiments, delictes de robatori i furt de vehicle, delicte de furt i delicte contra la salut pública, El jutjat d'instrucció de guàrdia número 9 d'Alacant ha tutelat la investigació desenvolupada i ha decretat l'immediat ingrés a la presó de tres d'ells.

La policia ha descrit el seu 'modus operandi' informant que dies anteriors a la comissió dels robatoris, els autors estudiaven cadascun dels seus objectius així com les possibles vies de fugida. Empraven diferents vehicles i adoptaven en tot moment altes mesures de seguretat per evitar ser descoberts pels agents, utilitzant per a això multitud de terminals mòbils i targetes de telefonia. Els sospitosos accedien als establiments sempre durant les matinades aprofitant que es trobaven tancats al públic, portant ocults els seus rostres amb gorres, passamuntanyes i guants per ocultar les seves identitats.

Accedien als mateixos forçant o fracturant les persianes i portes que donen accés als locals, arribant fins i tot a fracturar els bombins de les portes, usant per a això útils com "potes de cabra", tornavisos, "palanqueta", "pics de lloro" , o trepants. Un cop perpetrats els robatoris, els autors donaven sortida de forma ràpida els objectes sostrets venent-los a tercers, obtenint per tant benefici econòmic.

L'entramat delinqüencial realitzava una alternança delictiva. D'una banda pel que fa a l'execució de delictes de robatori amb força en establiments comercials i de l'altra, delictes relacionats amb el tràfic de substàncies estupefaents. Els autors realitzaven tasques de control sobre traficants de la zona, estudiant els seus moviments per robar-los la droga. Un cop havien aconseguit el seu objectiu, i amb la certesa que les "víctimes" mai denunciarien el robatori, venien la droga, principalment cocaïna i haixix, a consumidors de la zona.

Registres domiciliaris

En l'operació s'han practicat tres registres domiciliaris a la ciutat d'Alacant, on els agents van intervenir, entre d'altres efectes, un llança-centelleigs policial, una pistola i una escopeta d'aire comprimit, uns prismàtics, tres parells de guants, dos insígnies i plaques de tècnic sanitari , cinc bàscules de precisió, 6 grams de cocaïna, 35 grams de substància de tall, 90 grams d'haixix i cartutxeria de goma.

Amb aquesta operació s'han aclarit un total de set robatoris amb força en establiments comercials, sis d'ells de la ciutat d'Alacant i un altre a Ontinyent (Vall d'Albaida). En aquests robatoris, els presumptes autors van aconseguir sostreure un total de 8.260 euros en efectiu i efectes valorat en més de 60.000 euros.

ACN