La Quadra, tot un exemple de gestió de restaurant de cuina tradicional

L’hostal La Quadra, de Maçanet de Cabrenys, amb la seva proposta formada per 150 vins, ha estat finalista als premis Cartaví de tot Catalunya els últims quatre anys.

El que l’any 1970, Dolors Puntunet, l’àvia de la família, va obrir com un bar, al llarg dels anys ha experimentat un veritable creixement, tant pel que fa a espai com amb serveis, tot i que conservant, en tot moment, l’essència de cuina catalana més tradicional. Deu anys després d’obrir les seves portes, el negoci va créixer, amb un menjador per a 25 persones. Ja l’any 2000, i especialment en l’última dècada, la remodelació duta a terme ha estat molt profunda: ara, l’hostal-hotel-restaurant disposa de 14 habitacions, un espai de confort i relax, i una terrassa-jardí, molt cuidada, que fa que la capacitat hagi augmentat un 30%. 

Avui dia, La Quadra ja funciona, inclús, amb la tercera generació de la família, amb en Sergi Solà, el nét de la fundadora. En Sergi es mou especialment per la sala, la seva mare s’encarrega principalment de la recepció, el seu pare és d’allò més polivalent i la seva tia fa rutllar la cuina. Per tant, una gestió familiar que assegura el mateix tracte professional i proper ofert des dels seus orígens. 

En Sergi, sommelier, destaca el fet que La Quadra hagi estat finalista als premis Cartaví els anys 2013, 2014, 2015 i 2016, dins la categoria B (locals de preu mig, entre 20-35€), i representant Girona entre els restaurants de tot Catalunya. L’hostal ofereix fins a 150 referències de vi diferents, de les quals el 50% són DO Empordà, 25% de la resta de Catalunya, 20% de l’estat espanyol i un 5% són francesos. 

“La Quadra ha passat de tenir 20 referències a tenir-ne 150. Es va apostar fort, sobretot per la meva experiència i al veure com l’interès pel vi, els últims anys, ha augmentat fortament entre la gent. L’Empordà, el Montsant i el Priorat són les tres denominacions més importants; per tant, el vi ha estat un plus més, molt important, que ens ha ajudat a augmentar la qualitat. No hi ha millor combinació que un bon plat de cuina tradicional catalana ben maridat amb un bon vi…”, destaca en Sergi. Així, afegeix, que molts clients, especialment francesos i gent de Barcelona, solen comprar ampolles o caixes d’aquell vi que tasten a l’hostal, en el qual se’ls fa un 10-15% de descompte del preu de la carta. 

En definitiva, La Quadra és un lloc ideal per a gaudir i respirar de la tranquil·litat que un entorn natural prepirinenc d’aquest tipus es mereix. Els seus menús, amb plats elaborats i típics de la regió, qualitat-preu són d’allò més satisfactoris, a banda d’una extensa carta, sempre dissenyada segons temporada. Ara, de cara a les festes nadalenques, s’han preparat uns menús especials de nadal i uns menús especials per a grups, els quals, els últims dos anys, segons en Sergi, “han funcionat molt, molt bé”.


Més reportatges a REVISTA CRAE

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar