Restaurant xinés Shang-Haï, un local on et sentiràs més un amic que un client

El dia de Sant Josep de 1973 obria les portes per primera vegada el que havia de ser el primer restaurant xinés, no sols de l’Empordà, sinó de les comarques gironines: El restaurant Shang-Haï.

Uns mesos abans havien arribat a Figueres, procedents de Madrid, el matrimoni xinés format per Pablo i Leticia Lee, els quals, després d’un periple vacacional varen arribar a Figueres i s‘enamoraren d’aquesta terra on, per a poder-se quedar per sempre, volgueren establir arrels i muntar un restaurant xinés a la ciutat. Un local de planta baixa al Corriol de les Bruixes, a tocar del carrer Peralada i del centre comercial és on decidiren establir-se, i on, després d’ampliacions i reformes, encara mantenen el restaurant quaranta cinc anys després. Actualment la família Lee són un referent a Figueres no ja pel seu local gastronòmic sinó també per la seva bonhomia i personalitat i l’exemple d’integració en les xarxes socials i culturals de la ciutat, on són molt apreciats. 

Pel que fa a l’establiment gastronòmic, Fermin Lee, germà del fundador és actualment qui regenta el local amb la mateixa filosofia i amb l’experiència acumulada al llarg dels anys tant amb el seu germà Pablo, com a l’ofici aprés a l’escola d’Hostaleria i Turisme, de Girona o al seu propi local figuerenc. 

Fermín Lee ens diu que la carta del Shang-Haï “És una carta de cuina oriental, bàsicament xinesa, a la que al llarg dels anys hem anat introduint algunes variacions i ingredients per adaptar-nos al gust dels nostres clients”. Uns clients, que, “al llarg dels anys, han esdevingut amics ja que per el Shang-HaÏ hem vist passar diverses generacions familiars. Nois i noies que venien amb els seus pares avui venen amb el seus fills”. Ens continua explicant que “per a la família i tot l’equip del Shang-Haï això és una gran satisfacció i recompensa per la confiança demostrada al llarg de tants anys”. I és que,a més de la seva cuina i les seves especialitats -que inclouen un ampli ventall de possibilitats-, des de plats dolços a agredolços i picants,des d’arrebossats a plats amb salses variades, verdures, arrossos i carns, el seu ànec Pequin o la fondue xinesa a base de brou, i molts altres, sempre receptes de cuina xinesa de base tradicional,adaptades a la temporada i que la converteixen en una experiència única on poder tastar olors i textures d’una cuina xinesa que incorpora tradició i innovació. A més de tot això,el que fa especial al Restaurant Shang-HaÏ, de Figueres és la llarga experiència i el tracte personal i familiar que més que un client et fa sentir com a un convidat. 

El Restaurant Shang-Haï es troba al carrer de la jonquera, 8 i al Corriol de les bruixes, 11de la ciutat de Figueres i és obert cada dia de la setmana de 13.00 a 15.30 i de 20.00 a 23.00 hores. Els migdies no festius disposa d’un menú diari. És recomanable fer reserva prèvia al telèfon 972 50 30 50 (www.shanghai.cat)

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar