El celler Mas Llunes de Garriguella ofereix una experiència única amb un tast sensorial

Tastar els vins amb tots els sentits, gaudint amb totes les sensacions possibles, és una de les activitats d’enoturisme que ha incorporat aquest any el celler Mas Llunes, de Garriguella. Aquesta experiència es porta a terme a la sala de bótes, on els responsables del celler han fet un muntatge de música, llum i imatges que es combina amb les aromes, els colors i els gustos del vi.

“La nostra intenció és crear un espai envoltant per tastar els nostres vins amb tots els sentits, de forma sensorial”, explica Gemma Roig, enòloga i responsable del celler juntament amb el seu pare, Antoni Roig. El tast sensorial, que inclou una visita a Mas Llunes, s’ha incorporat aquest any a les diferents activitats que ja portava a terme el celler, com la visita al celler, la visita a les vinyes i la visita històrica. Aquesta darrera té lloc en unes vinyes plantades en un antic camp d’aviació de la Guerra Civil, i inclou la visita a refugis i búnquers de la zona.

Tot i que la història de Mas Llunes és recent, ja que el celler es va construir l’any 2000 de la mà d’Antoni Roig, la tradició arrenca de moltes generacions enrere, ja que els seus avantpassats feia molts anys que treballaven la terra a Garriguella. Porten a terme una viticultura amb producció integrada, més raonada i respectuosa amb el medi ambient que la tradicional, i embotellen entre 120.000 i 130.000 ampolles de vi cada any. “La nostra filosofia és elaborar únicament vins de les nostres vinyes, i apostem per les varietats tradicionals de l’Empordà com són la garnatxa i la carinyena, que representen un 70% del nostre raïm”, comenta Gemma Roig. Aquestes varietats són la base de tots els seus vins, que es complementen amb altres varietats. La seva producció és majoritàriament de vins negres (aproximadament un 60%), seguida del blanc (un 25%), del rosat (un 10%) i de dolços (un 5%).

Com és habitual, seran presents a la Mostra del Vi de l’Empordà, a Figueres, on entre el 7 i el 10 de setembre els visitants podran tastar la gamma Maragda (blanc, rosat i negre), el Cercium, l’Àuria, el Nívia, el Rhodes, la Garnatxa ambre i el Dolç moscat.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar