La Taberna del Mar, un restaurant típicament mariner a Empuriabrava

La Taberna del Mar és un dels restaurants de visita obligada per a tots aquells que s'acosten a la urbanització castellonina.
Situat en un dels millors emplaçaments d'Empuriabrava, just al davant de la platja, al número 1 del Passeig Marítim, l'establiment va obrir les seves portes fa més de 30 anys i en aquestes tres dècades s'ha consolidat gràcies a la seva bona cuina i als productes de primera qualitat que ofereix als seus clients.

L'Hostal Gran Sol, un establiment familiar i casolà a Llançà

Familiar i casolà defineixen a la perfecció l'Hostal Gran Sol de Llançà, un establiment que va ser fundat el 1968 per Jaume Solà i Estela i que en l'actualitat dirigeix la seva filla, Carme Solà. La pensió-restaurant està situada al número 4 del carrer Figueres, al poble, i obre tots els mesos de l'any excepte l'octubre, que tanca per vacances.

El restaurant Bon Punt de Sant Pere Pescador aposta pel producte de km.0

Peix i marisc de la Costa Brava, carn de Girona, vedella de l'Empordà i vins de la Denominació d'Origen Empordà són els principals productes que els clients poden degustar al restaurant Bon Punt de Sant Pere Pescador. L'establiment, situat al número 8 del carrer del Carme, a la pujada del pont, aposta pels productes de km.0 en la seva carta per oferir una cuina de proximitat.

El Fornet del Moliner

Tots els clients de l'establiment poden veure, des de l'exterior, la manera com s'elaboren els productes.
Aquest mes de juliol, a Figueres, concretament a la Rambla Nova número 175, s'ha inaugurat una nova fleca comandada per en Miquel Escarrà, artesà i bon coneixedor de totes les tècniques d’elaboració del pa. El local s’ha batejat amb el nom d’El Fornet del Moliner.

Maquifred: tota la maquinària que necessita qualsevol negoci d’hostaleria

L’activitat de Maquifred no només es concentra a Figueres i a l’Empordà, sinó que també té presència arreu de Catalunya, a Espanya i a algunes zones de França.
Maquifred és una empresa emmarcada en el sector de la maquinària d’hostaleria dirigida per la Sílvia Cañadas. Maquifred es dedica a la venda de productes d’aquest sector: mobiliari relacionat i disseny de cuines per a restaurants i hotels, així com material de restauració, cafeteries i bars. Actualment, l’empresa opera a Figueres, l’Alt Empordà, la Costa Brava, Catalunya, Espanya i, inclús, a França.

Casa Pepe, cuina típica de l’Empordà als Hostalets de Llers

El 13 de juliol es compleixen 29 anys des que el matrimoni format per José Pérez i Nieves Villafranca va decidir obrir el Restaurant Casa Pepe als Hostalets de Llers, al peu de la Nacional II, a la sortida de Figueres. El que va començar com un establiment de carn a la brasa i embotits de qualitat amb pa amb tomata s’ha convertit amb el pas del temps en un restaurant que ofereix tot tipus de plats típics de l’Empordà de primera qualitat.

El Cau de Vilajuïga

El Restaurant El Cau de Vilajuïga va obrir les seves portes fa 10 anys en aquesta localitat alt empordanesa per oferir als seus clients una cuina casolana a un preu molt competitiu. L'establiment que dirigeix Daniel Díaz no ha variat la seva política en tot aquest temps i s'ha convertit en un dels locals més freqüentats tant pels turistes que visiten la comarca com pels autòctons, que saben que a El Cau “menjaran bé i a bon preu”, com destaca Díaz.

Cuina mediterrània i catalana de qualitat a Sa Gambina de Cadaqués

Cadaqués és un dels principals destins turístics de la Costa Brava. Els visitants se senten atrets pels molts encants que presenta aquest municipi, com les seves platges, l'església de Santa Maria, la casa de Salvador Dalí a Portlligat o la proximitat amb el Cap de Creus. Però un altre motiu important per acostar-se a Cadaqués és la gastronomia, i en aquesta destaca el restaurant Sa Gambina, especialitzat en cuina mediterrània i catalana.

Peix fresc de la llotja del Port al Restaurant Can Narra de Llançà

Menjar peix fresc de la llotja i gaudir d'unes magnífiques vistes del port i de Llançà són algunes de les opcions que ofereix el Restaurant Can Narra, un dels establiments amb més història d'aquesta localitat costanera de l'Alt Empordà. Fundat el 1950 per Lluís Calsina Falcó, el negoci és propietat actualment de la seva filla, Dolors Calsina Bosch. La tercera generació de la família, amb Josep Cervera Calsina al capdavant, hi treballa des de fa més de 30 anys.