El Banc de Sang i Teixits espera mantenir les 250.000 donacions de l'any passat i fa una crida a donar almenys un cop l'any

Cada 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang.
El director general del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Argelagués, s'ha mostrat satisfet del fet que el país sigui "autosuficient" en matèria de donacions de sang. D'aquesta manera, les 250.000 donacions que es van produir l'any passat van anar a parar a les 50.000 persones que les van necessitar. Amb tot, un dels aspectes a treballar és precisament la constància d'aquestes donacions. "Quan hi ha una catàstrofe, tothom s'aboca a donar sang, però ens hem de conscienciar que de tant en tant és bo donar-ne, independentment de si passen coses", ha destacat el director. De fet, ha afegit, "la sang té caducitat i és necessària cada dia". Per això un bon ritme seria entre una o dues extraccions l'any, ha explicat Enric Arguelagués.

Amb motiu de l'efemèride, aquest dimarts al Teatre l'Atlàntida de Vic s'ha homenatjat una cinquantena de voluntaris de tot Catalunya.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar