Juncker sobre el govern de coalició amb l'extrema dreta a Àustria: 'Per què se'n fa un gra massa?'

El president de la Comissió Europea diu que la institució treballarà amb tots els ministres austríacs “de la millor manera possible”
Brussel·les .- El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha restat aquest dimarts a la nit importància al fet que el partit popular europeu d'Àustria (ÖVP) hagi format un govern de coalició amb l'extrema dreta (FPÖ). En una roda de premsa conjunta oferta amb el nou canceller austríac, Sebastian Kurz, des de Brussel·les el president de la CE ha dit que "el que és important és que és un govern proeuropeu". "Per què se'n fa un gra massa d'això quan tendim a ser parcialment cecs quan són altres països? Del que es tracta aquí és que és un govern proeuropeu i això és tot", ha assenyalat Juncker. Aquesta ha estat la resposta del luxemburguès preguntat pels periodistes per si està "decebut" amb el nou govern de coalició format a la república alpina.

"No es tracta d'estar decebut, feliç o trist, el nou govern té uns estàndards proeuropeus i és això el que és important", ha dit. "Treballarem amb tots els ministres austríacs de la millor manera possible, com treballo amb els socis d'extrema dreta de Tsipras i com he estat treballant amb partits d'extrema dreta a Bulgària i Eslovènia", ha afegit.

Per la seva banda i en la mateixa línia Kurz ha justificat que "el més important" és que el seu govern és "proeuropeu". "Els socialdemòcrates no han volgut formar govern amb el nostre partit i és per això que hem hagut de formar govern amb el Partit de la Llibertat (FPÖ)", ha explicat el jove canceller, de només 31 anys.

El president de la Comissió Europea ha rebut aquest dimarts a la nit el canceller austríac, Sebastian Kurz, recentment investit a Viena després d'aconseguir formar un govern de coalició amb l'extrema dreta de Heinz-Christian Strache. Prop de dos mesos després de les eleccions legislatives, el Partit Popular austríac (ÖVP), guanyador dels comicis, va formar dilluns govern amb el Partit de la Llibertat (FPÖ). L'acord final resultant de les negociacions entre els dos partits passa perquè l'extrema dreta de l'FPÖ es quedi la vicecancelleria i amb carteres ministerials considerades 'clau' com ara Interior, Exteriors o Defensa.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar