Portugal, Luxemburg, Eslovàquia i Letònia aspiren a la presidència de l'Eurogrup

Un dels ministres de finances dels quatre estats membres serà escollit el proper dilluns com a successor de Jeroen Dijsselbloem
Brussel·les .- Mario Centeno (Portugal), Pierre Gramegna (Luxemburg), Peter Kazimir (Eslovàquia) i Dana Reizniece-Ozola (Letònia) són els quatre candidats a la presidència de l'Eurogrup, que reuneix periòdicament els ministres d'economia i finances dels països de la zona euro. Centeno, Gramegna, Kazimir i Reizniece-Ozola són ministres de finances dels seus països i són les úniques candidatures presentades per succeir en el càrrec Jeroen Dijsselbloem. L'elecció del nou president o presidenta està prevista pel pròxim dilluns 4 de desembre, quan els membres de l'Eurogrup han de votar.

L'elecció es farà per majoria simple i en cas que cap dels aspirants obtingui un mínim de 10 vots (sobre 19) en una primera ronda de votacions s'informarà cada candidat individualment dels vots obtinguts. S'espera que així cadascú d'ells tingui l'oportunitat de retirar la seva candidatura en funció dels vots. L'elecció definitiva no es farà fins que el candidat o candidata reculli una majoria de suports. La nova presidència de l'Eurogrup substituïrà Dijsselbloem a partir del 13 de gener del 2018, quan expira el seu mandat, durant un període de dos anys i mig.

Per la seva banda, el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha descartat presentar la seva candidatura a presidir l'Eurogrup, com va fer el 2015, quan va ser derrotat per l'holandès Dijsselbloem, que va sortir reelegit.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar