El secretari general Dejan Levanič diu que “els vertaders socialdemòcrates fan costat als catalans”
El secretari general dels socialistes eslovens, Dejan Levanič, ha dit a Twitter que “el dret a l’autodeterminació de les nacions representa el fonament democràtic més bàsic de la Unió Europea” i que “els vertaders socialdemòcrates fan costat als catalans”. A més, Levanič ha subscrit les paraules del número dos del partit, Jan Škoberne, que ha subratllat, també a través de Twitter, que els catalans “no han de tenir por” perquè creu “fermament” que Eslovènia “estarà entre els primers països que reconeixeran” la independència de Catalunya. “El poble d’Eslovènia fa costat a Catalunya”, ha dit Škoberne. En una piulada posterior, el número dos dels socialistes eslovens ha insistit en el fet que “Catalunya té el mateix dret a l’autodeterminació” que Eslovènia i que “el terror del govern espanyol només confirma aquesta tesi”.

No és la primera vegada que els socialistes eslovens parlen sobre la situació política a Catalunya. El president del partit, Dejan Zidan, va dir el passat 1 d’octubre que “el dret a l’autodeterminació de les persones és un dret inalienable” i que “això també s’aplica a Catalunya”. A més, Zidan també va condemnar “enèrgicament” la violència policial durant la celebració del referèndum de l’1-O.

Els socialistes eslovens tenen sis diputats al Parlament i formen part de la coalició que governa el país, juntament amb el Partit Modern de Centre i el Partit Democràtic dels Pensionistes d’Eslovènia. També formen part del grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates (S&D) al Parlament Europeu, on també hi ha el PSC.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar