El valencià del PP Pedro Agramunt afirma que renuncia al càrrec per “motius personals”
Brussel·les .- El senador del Partit Popular Pedro Agramunt ha presentat aquest matí una carta on anuncia la seva dimissió com a president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (CoE). El polític ha anunciat la seva renúncia a Twitter i ha apuntat a “motius personals” com a causa principal. Roger Gale, vicepresident de l’assemblea, s’ha convertit automàticament en el president de la mateixa fins que es produeixi l’elecció del nou dirigent durant les següents sessions parlamentàries.

Abans de fer-se pública la seva renúncia, l’Assemblea Parlamentària del CoE tenia prevista, per aquest dilluns dia 9, votar una moció de censura en contra d’Agramunt signada per 158 parlamentaris. Curiosament, el mateix dia l’Assemblea decidirà si ha de celebrar un debat “urgent” sobre la situació a Catalunya.

Després de la dimissió d'Agramunt, la moció contra d’Agramunt ha sigut suspesa. Aquesta es va signar després que el senador viatgés a Síria, acompanyat de parlamentaris russos, per mantenir un diàleg amb el president sirià, Baixar al-Àssad, sense avisar prèviament al CoE.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar