La Targeta Sanitària Individual, el Carnet eBiblio i el Carnet Jove són els serveis més ben valorats
Brussel·les .- El Departament d’Afers Exterior ha publicat aquest dijous una enquesta que indica que els catalans que resideixen a l’exterior valoren “molt positivament” els serveis que ofereix el Registre de Catalans Residents a l’Exterior. L’enquesta, que avalua la satisfacció dels usuaris, mostra que els serveis més ben valorats són amb un 8,36 la Targeta Sanitària Individual, que garanteix l’accés al sistema sanitari català en les estades temporals a Catalunya, amb un 7,66 el Carnet eBiblio Catalunya, que fa possible el préstec de continguts digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, i amb un 7,63 el Carnet Jove, que dona avantatges en l’adquisició de productes i serveis culturals, socials i participatius.

Des del març, la Targeta Sanitària Individual, el servei més ben valorat del Registre de Catalans a l’Exterior, garanteix l’accés al sistema sanitari català a més de 600 catalans residents a l’estranger. Aquest servei era, des de feia temps, un dels més reclamats pels catalans residents a l’exterior.

El Carnet eBiblio Catalunya i el Carnet Jove han estat també entre els serveis més ben valorats per part dels usuaris. Tanmateix, altres serveis com l’accés gratuït a publicacions de pagament a través de la plataforma iQUIOSC.cat, amb un 7,24, i els descomptes a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), amb un 7,06, també han aconseguit una bona puntuació.

L’enquesta també indica que la major part dels catalans a l’exterior han conegut el Registre de Catalans Residents a l’Exterior a través de les xarxes socials i, en segon lloc, a través de les seves famílies.

El Registre de Catalans Residents a l’Exterior ofereix aquests serveis des del març per tal de donar resposta a les necessitats dels catalans residents a l’exterior pel que fa a l’accés a serveis en l’àmbit de la sanitat, joventut i cultura. Es va crear gràcies a la Llei de la Comunitat Catalana a l’Exterior, aprovada pel Parlament el mes de maig. Aquesta llei reconeix per primer cop els catalans a l’estranger com a subjectes de drets i deures en l’àmbit de les competències de la Generalitat.

A partir d’ara, es realitzaran enquestes periòdiques amb l’objectiu d’establir una via de comunicació amb els usuaris, avaluar les necessitats dels catalans que viuen a l’exterior i valorar possibles millores en els serveis.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar