Almenys 1 mort i una desena de ferits en un atac contra els feligresos d'una mesquita al nord de Londres

La primera ministra britànica confirma que la policia tracta l'atropellament com un "possible atemptat terrorista".
Londres .- Almenys 1 persona ha mort i 10 més han resultat ferides després d'un atac contra un grup de feligresos que sortien d'una mesquita al nord de Londres després de les pregàries del Ramadà. Un home de 48 anys, que ja ha estat arrestat, ha atropellat la multitud amb una furgoneta, en el que la policia tracta com un "possible atac terrorista", segons ha confirmat la primera ministra britànica, Theresa May. L'atac s'ha produït davant del centre islàmic i mesquita Muslim Welfare House, a Seven Sisters, a la zona de Finsbury Park. El centre ha emès un comunicat en què condemna "qualsevol atac d'odi que intenti dividir" el barri, on recorden que han treballat "molt dur durant dècades per construir una comunitat pacífica i tolerant".

Els serveis d'emergències de Londres han confirmat l'hospitalització de 8 persones ferides arran de l'atropellament violent a la mesquita de Seven Sister, així com del tractament d'un "nombre de persones més" en el mateix lloc dels fets.

L'atac contra la mesquita arriba en plena crisi de seguretat al Regne Unit, després dels atemptats a London Bridge i al Manchester Arena, on van morir un total de 30 persones, i en plenes protestes per la catàstrofe de la Grenfell Tower, al nord-oest de la capital londinenca, on es tem per la vida d'una seixantena de desapareguts per un terrible incendi.

L'augment de la preocupació en matèria de seguretat i condicions socials han posat contra les cordes la primera ministra, Theresa May, que a les eleccions del 8 de juny va perdre la majoria absoluta. Precisament aquest dilluns es preveu que l'executiu britànic, que encara ha de formalitzar un pacte de governabilitat amb els ultraconservadors nord-irlandesos del DUP, comenci formalment les negociacions del Brexit amb Brussel·les.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar