L’oferta turística enogastronòmica gironina, dobla la seva participació a Mercat de Mercats

Pere Vila i Ramon Ramos varen visitar la mostra a Barcelona.
Els vuit consells comarcals, vuit empresaris agroalimentaris gironins i dues empreses de serveis turístics varen participar a la fira “Mercats de Mercats” que es va celebrar del 20 al 22d’octubre al pla de la catedral de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta enogastronòmica de la demarcació de Girona i el productes amb el segell Girona Excel•lent, als ciutadans barcelonins i els visitants de la ciutat per mitjà per mitjà d’informació i de degustacions.


A Mercat de Mercats es distribueix el fullet de 45 experiències enogastronòmiques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona 2017 i s’organitzen diversos tallers de cuina amb productes amb el segell de qualitat Girona Excel•lent.
A la vuitena edició de Mercat de Mercats, hi varen participar 21 parades dels mercats municipals de Barcelona, 14 productors de proximitat i qualitat, 13 cellers de vins i caves de Catalunya ―entre els quals hi ha alguns cellers de la DO Empordà, 15 bars i restaurants de mercats i de la ciutat, i diversos xefs de l’aula gastronòmica o la zona de tapes, entre els quals hi ha els cuiners del territori, com Pep Nogué.

Pel que fa a la representació gironina, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona hi va participar amb un espai de 40 m2, el doble que en l’edició anterior, dividit en dues zones: una amb els consells comarcals de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Ripollès, el Pla del’Estany, la Garrotxa i la Cerdanya, a més del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, on oferien informació turística i enogastronòmica de la destinació, i una altra zona on es varen presentar i es pogueren tastar els vins de cinc cellers del territori: JOC Vins, Ecocci Vi, Clos d’Agon, Mas Vida i Mas Oller.

En aquesta edició, es va incorporar com a novetat la participació d’altres productors agroalimentaris que ofereixen visites guiades i tallers als seus obradors, com ara formatges La Xiquella, Oli de Ventalló i Gin Nut. També, coincidint amb la mostra, es va presentar la reedició del fullet d’experiències enogastronòmiques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona 2017, amb 45 propostes i activitats relacionades d’empreses dels clubs de màrqueting del Patronat. El fullet, que dobla el nombre de propostes respecte de l’any anterior, ofereix diferents propostes enogastronòmiques: «Visita amb tast sensorial», «Taller de cocteleria», «Dalí i tapes surrealistes»,«Pescaturisme», o estades enogastronòmiques.

Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i el director general del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, varen visitat els estands i els espais promocionals i de degustació de productes gironins situats en aquesta fira, als quals podem veure a la imatge amb alguns dels participants.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar