Un assaig d’Ana Lanfranconi guanya el  III Premi Internacional Memorial Walter Benjamin

Convocat pel Consorci del MUME, de la Jonquera, i la Càtedra Walter Benjamin.


En el marc del Col•loqui Internacional Walter Benjamin es va lliurar a Girona, el passat divendres, 6 d’octubre,el Premi Internacional Memorial Walter Benjamin, un premi que convoca el Consorci del Museu Memorial de l’Exili (MUME) de la Jonquera amb la col•laboració de la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili, de la Universitat de Girona, i que enguany ha arribat a la tercera edició.

A l’acte hi van assistir el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez; el director del MUME, Jordi Font i Jörg Zimmer, membre del jurat. Enguany el Col•loqui va commemorar el centenari de l’anomenada Revolució d’Octubre, un procés que va tenir una influència decisiva durant tot el segle XX.
Albert Piñeira va destacar en el seu parlament que «col•laborem amb aquest premi per visualitzar la presència, en el territori gironí, d’aquest personatge mundialment reconegut, tant des del punt de vista de la projecció acadèmica cap a l’exterior com de la transferència de coneixement de l’obra de Benjamin envers la societat».

Premiats
Un assaig inèdit d’Ana Lanfranconi que planteja una lectura crítica dels treballs radiofònics que Walter Benjamin va elaborar per al públic infantil i juvenil ha rebut el Premi Internacional Memorial Walter Benjamin. El jurat també va fer una menció especial del treball “La autoridad y sus descontentos”: una lectura desde Arendt d’Edgar Straehle Porras, tot reconeixent-ne la vàlua assagística, i n’ha recomanat la publicació per l’aportació que fa sobre el concepte d’autoritat, que sovint és «tractat de manera inadequada». El jurat estava integrat per Francesc Abad, Xavier Antich, Pilar Parcerisas, Àngel Quintana i Jörg Zimmer.
Des de Diputació de Girona es dona suport als Premis i a la Càtedra per tal que es pugui seguir aprofundint en l’estudi acadèmic de l’obra de Walter Benjamin en tots els àmbits de la cultura contemporània.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar