Comencen les obres de rehabilitació de l'entorn de l'hospital Santa Caterina de Salt

L'actuació busca millorar la mobilitat a la zona i crearà més places d'aparcament


Salt .- L'empresa adjudicatària, Obras y Pavimientos Brossa SA, ha iniciat els treballs de recuperació i rehabilitació de l'exterior del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès). L'obra, que compta amb un pressupost de 471.850,96 euros, busca millorar la mobilitat i l'accessibilitat a l'entorn del complex. Entre les actuacions previstes, hi ha la reforma i consolidació de camins, la millora de serveis i l'ampliació de l'aparcament dins del parc, amb entre 15 i 20 places. A més, es regularà l'entrada i parada de vehicles al davant de l'hospital i s'hi ha projectat una rotonda, a banda de dues parades de "càrrega i descàrrega" de persones. També es faran més aparcaments per a bicicletes i motocicletes. En un futur, el projecte es complementarà amb la instal·lació d'un control d'accés automàtic de cotxes. La intervenció clou el projecte de construcció del complex, iniciat l'any 1998 amb els primers enderrocs dels edificis de l'antic psiquiàtric.

Els treballs de rehabilitació dels espais exteriors del parc s'han iniciat aquest mes d'octubre. Les obres es van adjudicar per gairebé 472.000 euros i tenen un termini d'execució de quatre mesos. Durant aquest període, es preveu anar reordenant la circulació per reduir al mínim l'afectació als usuaris. Per això, es faran per fases.

El projecte té com a objectiu millorar la mobilitat i l'accessibilitat dels usuaris i el personal al complex mèdic, que s'ha anat incrementant per la nova activitat de les empreses que hi operen. Entre elles i a banda de l'Institut d'Assistència Sanitària, hi ha l'Institut Català de la Salut a Girona, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona o l'Institut de Diagnòstic per la Imatges així com nous serveis.

El conjunt de l'actuació abasta una superfície d'11.342 metres quadrats sobre el total de 114.000 que configuren el parc. Entre les intervencions, hi ha la rehabilitació de camins malmesos, la consolidació de recorreguts de vianants o l'adaptació de passos per a persones amb discapacitat visual. També s'adaptaran serveis i s'ampliaran les places d'aparcament per a motocicles, bicicletes i cotxes, amb entre 15 i 20 places més.

El projecte contempla, a més, una petita rotonda que es combinarà amb dues parades de "càrrega i descàrrega" de persones així com amb un espai exclusiu per a ambulàncies i altres vehicles mèdics. La intervenció també permetrà millorar els accessos al parc, tant per la banda del carrer Doctor Castany com pel Ramon y Cajal. La zona d'aparcament per a treballadors també s'asfaltarà.

Per a més endavant, s'ha previst instal·lar un sistema de control automàtic d'accés a vehicles. L'obra clou el projecte de construcció d'aquest complex, que es va iniciar l'any 1998.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar