La nena morta a Manresa no tenia la vacuna de la meningitis C, inclosa al calendari de la Generalitat

Salut fa una crida a la calma perquè els tres casos detectats en l’últim mes no tenen relació entre ells.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat aquest dimarts tres casos de meningitis i ha apuntat un altre cas sota sospita des del març passat. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat en roda de premsa que la nena morta a Manresa no els consta que tingués la vacuna recomanada de la meningitis C, inclosa en el calendari vacunal de la Generalitat. En relació a un possible quart cas es tracta d’un menor afectat a la Catalunya Central i que ha estat traslladat a un centre hospitalari de Barcelona, segons ha indicat Guix, que no ha precisat la seva gravetat ni si es tracta d’una afectació vírica o bacteriana. El secretari de Salut Pública ha fet una crida a la calma perquè no existeix, segons ha apuntat, cap brot epidèmic ja que els casos detectats recentment “no tenen relació entre ells”. Salut ha confirmat que la nena de Manresa va morir a causa d’una meningitis del tipus C, mentre que en l’altre nen que va morir poc abans a l’Hospital Josep Trueta de Girona no s’ha pogut determinar encara el tipus de microorganisme. Així mateix, també ha confirmat que la nena de Berga ingressada a l’Hospital Sant Pau de Barcelona té una infecció vírica. El secretari de Salut Pública ha assegurat que tots els menors afectats tenien la vacuna de la meningitis C, excepte el cas de Manresa.

En la roda de premsa, Guix ha apuntat que hi ha la sospita d’un quart cas de meningitis d’un menor de la Catalunya Central però no ha detallat la seva gravetat ni el seu quadre mèdic concret. També ha assenyalat que el menor ha estat traslladat a un centre hospitalari de Barcelona.

El secretari de Salut Pública ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als ciutadans perquè, segons ha assegurat, no s’està davant de cap brot epidèmic i els casos que s’han detectat “no tenen cap relació entre ells”. "Es tracta d'episodis aïllats i si es demostra que el quart cas que hem detectat és meningitis, tampoc està relacionat amb la resta", ha assegurat Guix, que ha volgut destacar la “normalitat” en la freqüència dels casos que s’està produint d’aquesta malaltia i ha afegit que en aquesta època de l’any és quan es concentren més casos. No obstant, ha remarcat la “importància” de la vacunació inclosa en el calendari oficial de la Generalitat.

Segons ha apuntat Salut, cada any es registren a Catalunya entre 55 i 60 casos de meningitis, la majoria del tipus B perquè les de tipus C “s’han anat eradicant amb l’administració de la vacuna”. Segons el Departament, la mortalitat se situa per sota el 10% i el meningococ afecta sobretot a persones grans, tot i que els darrers casos han estat de víctimes menors.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar