Detenen el responsable d'una botiga de compravenda d'or a Girona i un familiar seu que traficaven amb joies robades

Els Mossos i la Policia Local van trobar part del botí procedent de sis robatoris a Girona i la Bisbal d'Empordà
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona han detingut el responsable d'una botiga de compravenda d'or de la ciutat i un familiar seu que es dedicaven a traficar amb joies robades. Els dos detinguts, a qui s'acusa de receptació, tenen 38 i 63 anys. El qui treballava a la botiga comprava a baix preu les joies robades al seu familiar i, després de manipular la documentació per fer constar que la procedència era legal, les revenia a un preu més elevat. Els agents van trobar part del botí procedent de sis robatoris en habitatges de Girona i la Bisbal d'Empordà.

La investigació que ha permès a la policia desmuntar aquest particular negoci il·lícit ha durat mesos, perquè els agents seguien la pista als dos sospitosos des de la passada tardor.

El 18 d'octubre de l'any passat, els mossos van saber que des d'una botiga de compravenda d'or de la ciutat s'estaria traficant amb joies robades. Arran d'aquest avís, els agents van iniciar una investigació conjunta amb la Policia Municipal de Girona, que els va permetre confirmar les seves sospites. Durant uns mesos, agents de paisà van estar fent vigilància i comprovant quin era el particular modus operandi dels dos sospitosos.

Els dos homes tenen 38 i 63 anys i són familiars. Un d'ells treballava a la botiga de compravenda d'or i l'altre era qui li portava les joies robades. Després, el primer els hi comprava a baixa preu i les revenia per un import més elevat, després de manipular la documentació per fer constar que la procedència era legal.

Durant la investigació, de fet, la policia va poder comprovar de primera mà com les joies procedien de robatoris. Els agents van decomissar-ne diverses que havien estat part del botí que uns lladres s'havien endut en sis robatoris comesos entre el novembre i el desembre. Concretament, quatre a Girona ciutat i els dos últims, a la Bisbal d'Empordà.

Joies amagades a la botiga

Aquest dilluns, els Mossos i la Policia Municipal van inspeccionar la botiga de compravenda d'or. Quan van entrar-hi, a dins del local hi havia els dos sospitosos. Durant l'escorcoll, els agents van localitzar diferents joies amagades per l'establiment, documentació relativa a la compravenda d'or susceptible d'haver estat manipulada i 5.175 euros, que un dels homes portava per fer els pagaments de les joies sostretes.

Davant les evidències, els policies van detenir els dos homes com a suposats autors d'un delicte de receptació. La investigació no es dóna per tancada i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 28 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de Girona. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat provisional.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar