Dues empreses opten a la licitació per subministrar les urnes del referèndum

La mesa de contractació l'han format els quatre secretaris de Governació i no funcionaris per decisió del departament
Dues empreses optaran a la licitació per subministrar les urnes del referèndum. Les dues companyies són Plastic Express S.A. de Barcelona i la UTE Espai World SL i Suministros Integrales Futbida SL, també de la capital catalana, que d'aquesta manera entren al procés de licitació a l'espera que s'obri l'oferta econòmica. Precisament per aquest procés d'homologació d'urnes, la fiscalia es va querellar contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el secretari general de la conselleria, Francesc Esteve.

Segons han explicat fonts del Departament, es va decidir que tenint en compte l'existència d'aquesta querella i en la línia de de protegir els funcionaris, la mesa de contractació per decidir les empreses que entraven en el procés ha estat formada pels quatre secretaris del departament i no per funcionaris com passa habitualment. El govern calcula que necessitarà unes 8.000 urnes de metacrilat per a la celebració del referèndum.

El Diari Oficinal de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar el 9 de maig l'acord marc per a la compra de les urnes per al referèndum per 184.000 euros. Les empreses interessades van disposar de quinze dies per presentar les seves ofertes a la seu del Departament de Governació. Aquest divendres s'ha fet públic que seran dues les empreses que entren en el procés, tot i que encara no es poden considerar homologades ja que resta pendent el tràmit d'obertura del sobre d'oferta econòmica.

En aquest acord, el departament definia que l'objecte del mateix era "el subministrament d'urnes en les eleccions al Parlament de Catalunya, consultes populars i altres formes de participació ciutadana, en el marc de la Llei Orgànica 5/195, de 19 de juny, del règim electoral (LOREG); la disposició transitòria segona de l'Estatut d'autonomia de Catalunya de 2006; la Llei 4/2010 del 17 de març, de consultes populars per via de referèndum; la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana, i la Llei orgànica 2/1980, de 18 de gener, sobre regulació de les diferents modalitats de referèndum".

Posteriorment, el 16 de maig, la Fiscalia Superior de Catalunya va presentar una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la consellera Borràs i el secretari general del departament per haver iniciat els tràmits per a la compra d'urnes del referèndum. La querella, ordenada pel Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza; també va adreçada "contra els qui durant la instrucció resultin igualment responsables".

Tenint en compte això, Governació va decidir com a prevenció i seguint la línia que defensa el Govern sobre que protegirà els funcionaris i que no s'hauran de posar en primera línia en la presa de decisions, que serien els quatre secretaris generals els que formarien part de la mesa de contractació. Així, la mesa l'han format la secretària d'Administració i Funció Pública, Meritxell Massó; el d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el d'Administració Local, Joaquim Ferrer; i el secretari general del Departament, Francesc Esteve. També n'han format part la interventora i el responsable d'assessoria jurídica de la conselleria.

El mateix acord marc contenia també un segon plec pel subministrament d'urnes de cartró, que ha quedat desert.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar