Junqueras garanteix que no es renunciarà al referèndum encara que hi hagi 'querelles, inhabilitacions i condemnes'

El vicepresident del Govern exigeix a l'Estat que "respecti" el resultat de les urnes, durant la conferència a l'Ajuntament de Madrid
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha garantit que Catalunya no renunciarà al referèndum sobre la independència encara que hi hagi "querelles, inhabilitacions i condemnes". Durant la conferència d'aquest dilluns a la tarda a l'Ajuntament de Madrid, el també conseller d'Economia ha insistit que la "voluntat" i el "convenciment" del Govern per posar les urnes "va més enllà" de les sentències dels tribunals. A més, Junqueras ha assegurat que als ciutadans catalans partidaris del 'sí' i del 'no' els uneix "una cosa més important" que el sentit del vot, en referència a "la voluntat d'exercir el dret a votar". En aquest sentit, el vicepresident ha exigit a l'Estat que "respecti el resultat" del referèndum, de la mateixa manera que ho ha fet Catalunya. "Nosaltres l'hem respectat sempre, també quan no ha coincidit amb el que hauríem volgut", ha afegit.

Junqueras ha insistit que la identitat més compartida de la societat catalana és la societat espanyola "per qüestions de llengua, cultura, origen, relacions econòmiques i comercials". El vicepresident, que ha destacat els vincles entre Catalunya i Espanya, ha apuntat que encara que hi hagi independència la voluntat és que, amb qui es comparteixen elements socials, lingüístics, polítics i econòmics, els vagi sempre "el millor possible". En aquest sentit, Junqueras ha mostrat la voluntat de tenir "la millor relació amb tot l'entorn".

"Llibertat i fraternitat"

"La millor manera de fer-ho possible és tenir una relació entre iguals, fraternal, i perquè una relació sigui així és imprescindible que les comunitats polítiques i ciutadanes siguin lliures", ha continuat Junqueras. A més, el vicepresident ha conclòs que la millor relació fraternal és "entre qui són fraternalment lliures, perquè si no són lliures la relació no és fraterna".

Junqueras, dirigint-se a la societat espanyola, ha assegurat que no es renunciarà a "l'exercici del dret a vot", ja que sense ell "la democràcia perd tot el seu sentit". El conseller d'Economia també ha explicat que la catalana és una ciutadania "oberta", i ha constatat que Catalunya vol tenir "les millors eines" per encarar els reptes de futur. "Ens agrada tant la responsabilitat que volem tenir-la tota", ha sentenciat Junqueras, que ha insistit que els catalans volen decidir sobre el seu "present i futur" i ser responsables dels seus "encerts i errors".

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar