El Pacte pel Referèndum exhibirà aquest divendres la 'transversalitat' i el suport 'extraordinari' rebut

Elena diu que els partits tindran un paper "d'escoltar" i que el protagonisme serà per a la societat civil
El Pacte Nacional pel Referèndum pretén exhibir aquest divendres la "transversalitat" i el suport "extraordinari" de la societat a la consulta en l'acte que celebrarà al Palau de Congressos de Catalunya. Així ho ha expressat el portaveu del comitè executiu del Pacte, Joan Ignasi Elena, en una atenció als mitjans davant del Parlament on els membre del comitè han disposat una papereta en una urna gegant. L'acte servirà per mostrar una "fotografia molt potent d'un poble que vol votar" i donarà el recompte final dels suports aconseguits. "Aquesta urna és patrimoni de tots", ha dit Elena que ha insistit en la diversitat de suports, tant nacionals, estatals com internacionals aconseguits. D'altra banda, ha dit que els partits polítics tindran un paper "d'escoltar" i que el protagonisme serà per a la societat civil.

Elena ha explicat que l'acte que celebrarà aquest divendres servirà per mostrar el "gran suport" que han obtingut des que el passat febrer es va posar en marxa la campanya d'adhesions a favor d'un referèndum pactat. El portaveu ha insistit en la transversalitat d'aquests suports, que ha dit que va des d'advocats a sindicalistes passant per empresaris, el moviment associatiu i la ciutadania anònima i que supera orígens, creences i qualsevol altre aspecte. Ha apuntat també la "capacitat extraordinària" de mobilització dels voluntaris.

L'acte mostrarà en tres blocs aquests suports: societat catalana que s'ha expressat de manera "nítida i clara" a favor del referèndum; el suport de ciutats i representants públics espanyol "que també hi ha donat suport" i el suport internacional. Com a resum, Elena ha dit que es veurà que "si alguna cosa uneix els catalans avui és aquest instrument al servei del debat i la deliberació".

En ser preguntat sobre el paper que jugaran els polítics, ha dit que l'acte serà "extraordinàriament polític" però que els representants del partits tindran un paper més secundari, "d'escoltar", ja que ha explicat que el paper principal el tindran les entitats i les persones que han dut a terme la campanya i que han expressat els seus suports.

Ha dit també que és evident que aquesta adhesió de suports al referèndum pactat "dona força" tant al Govern com al Parlament, així com a la ciutadania general ja que reivindica un dret que "és majoritari i transversal".

En ser preguntat pel futur del Pacte, Elena ha puntualitzat que el comitè executiu tenia l'encàrrec de cercar suports i que així ho ha fet durant aquests mesos, feina de la que farà balanç aquest divendres mentre que ha deixat en mans d'una reunió del Pacte la decisió sobre el futur d'aquesta plataforma.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar