Onze càmpings gironins, distingits per la Generalitat per la seva excel·lència ambiental

Onze càmpings de les comarques gironines han estat distingits per la Generalitat pel seu respecte al Medi Ambient i la seva excel·lència en aquest camp. Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han lliurat al càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar, al Laguna de Castelló d’Empúries, al Salatà de Roses, a la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, al Valldaro de Platja d’Aro, a l’Interpals de Pals i a l’Àmfora de Sant Pere Pescador del certificat del sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals EMAS, i a Cala Gogó de Calonge, Las Palmeras de Sant Pere Pescador, Les Medes de l’Estartit i el Molí Serradell de Campdevànol, el Distintiu de garantia de Qualitat Ambiental.

L’acte, que es va dur a terme dilluns a Barcelona, s’emmarca en la celebració de l’Any del Turisme Sostenible i de la Green Week europea, centrada aquest any en l’ocupació verda.

A tot Catalunya, s’han distingit 20 càmpings i un total de 100 establiments. Aquests allotjaments contribueixen a la transició vers una economia circular, adoptant sistemes voluntaris de gestió ambiental i ecoetiquetatge.

El conseller Rull ha destacat que ens trobem en un canvi de model econòmic, més eficient en l’ús dels recursos, i on allargar el cicle de vida dels productes i serveis es una prioritat. Per això, ha afirmat, “en aquests moments és molt important incentivar a les organitzacions i mantenir aquest esperit de millora i de compromís envers la sostenibilitat ambiental, que és la manera de potenciar la competitivitat i el valor de les nostres empreses”. El conseller Baiget ha afirmat que “l'acte és una prova de l’esforç i del compromís de les nostres empreses pel turisme sostenible, un esforç que ha de ser continuat i per part de tot el sector”.

Més qualitat i respecte per l’entorn

Amb l’aprovació del paquet d’economia circular a finals de 2015, la Comissió Europea ha volgut seguir impulsant instruments com aquests que faciliten que les activitats es puguin dur a terme de manera eficient i que ajudin a passar d’una economia lineal a un economia circular en que pràcticament res es consideri un residu. A més, com que els ciutadans cada vegada més demanen que el sector del turisme aporti més qualitat i més respecte per l’entorn, s’estan generant més llocs de treball relacionats amb el turisme sostenible.

Aquest model turístic inclou altres aspectes igual d’importants com el social o l’econòmic, generant ocupació local i noves activitats econòmiques que generen riquesa al territori, alhora que manté un creixement sense comprometre les generacions futures.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar