Catalunya va exportar l'any passat 1,3 milions de tones de carn per valor de 2.732 MEUR

La consellera Meritxell Serret celebra aquestes xifres rècord que situen el país com una "gran potència càrnia a Europa"
"El 2016 va ser un any rècord per a les exportacions de carn a Catalunya", així ho ha dit la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, a la inauguració de la segona edició del Meat Business Fòrum, que aquest dimecres i demà dijous al recinte del Caixa Fòrum. L'any passat, les empreses càrnies catalanes van exportar 1,3 milions de tones de carn, per valor de 2.732 milions d'euros. D'aquest total, 882 milions corresponen a les exportacions a països tercers, que en els darrers 6 anys han crescut en valor un 280%. Serret ha assegurat que "Catalunya és una gran potència càrnia a Europa. Produeix anualment més de 2 milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill". Segons la consellera, el mercat català és ara "el món sencer".

La consellera d'Agricultura ha explicat que el Meat Business Fòrum és un "esdeveniment internacional de referència, basat en l'acollida i el foment de les relacions inspirades en el benefici i la confiança mútua, que ha de permetre construir i consolidar aliances". És per això, que ha dit que mentre duri l'esdeveniment "tindrem l'oportunitat de donar a conèixer la qualitat dels productes catalans, com es produeixen i l'habilitat per innovar i adaptar-se a les especificitats de cada mercat així com la capacitat d'oferir productes als mercats més exigents".

La consellera Serret també ha destacat que "amb aquest fòrum i les reunions que ofereix es vol promoure molt més que un producte" ja que "l'objectiu és donar a conèixer la nostra cultura, la nostra cuina i la nostra dieta mediterrània, una de les més saludables del món".

El Departament d'Agricultura, a través de Prodeca, conjuntament amb les organitzacions i associacions empresarials, ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT formen el Comitè Organitzador d'aquest esdeveniment, que té coma objectiu consolidar una plataforma estable de negoci internacional per al sector carni de Catalunya, i que compta amb el patrocini de Caixa Bank, AlfilLogístics i Alimentaria.

Trobades B2B entre empresaris catalans i operadors internacionals

Amb aquesta segona edició es consolida un esdeveniment que posa en contacte les empreses del sector carni de Catalunya amb compradors de mercats tercers, en una ronda de negocis en què participen productors exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, que constitueixen, en conjunt, un percentatge elevat del teixit productiu amb capacitat de posicionar els seus productes en mercats tercers, i importadors i distribuïdors de països tercers.

Així, durant dos dies, a Caixa Fòrum de Barcelona, tenen lloc les trobades B2B (empresari-operador) d'acord amb una agenda preestablerta entre els empresaris catalans i els operadors internacionals. Les reunions tenen una durada de 15 minuts per tal que cara productor es pugui reunir amb tots els operadors internacionals segons el tipus de carn o productes carnis que importa. En aquesta ocasió, en les entrevistes B2B prenen part més de 140 compradors convidats dels mercats africà, de l'Amèrica del Nord, Central i del Sud, Europa Central i Oriental, Pròxim Orient, Sud-est Asiàtic i Àsia Oriental.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar